Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24

Photo by Mariana SUAREZ AFP

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας παροδικά ενδέχεται να είναι αυξημένες, ωστόσο σταδιακά μέχρι το βράδυ, αναμένεται υποχώρησή της.

Απόψε, στα δυτικά και στα βόρεια, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.

Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 20 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, τις πρωινές ώρες, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια, όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή.

Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, ιδιαίτερα στα ορεινά, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού.

Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, ενώ παροδικά στα νότια παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25 στα δυτικά, στα νοτιοδυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 27 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Το Σάββατο, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά και πιθανό και στα νοτιοανατολικά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά. Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ αναμένονται και μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία μέχρι την Κυριακή, θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, ιδιαίτερα στο εσωτερικό, για να κυμανθεί κοντά στις εποχικές τιμές. Τη Δευτέρα ωστόσο, θα σημειώσει μικρή πτώση, για να βρεθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία

Λευκωσία: 35°C 20°C 40%

Αεροδρόμιο Λάρνακας: 30°C 22°C 55%

Λεμεσός: 29°C 20°C 61%

Αεροδρόμιο Πάφου: 28°C 23°C 78%

Φρέναρος: 30°C 20°C 53%

Πρόδρομος: 25°C 17°C 28%

Πόλις Χρυσοχούς: 33°C 21°C 36%

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαΐου 2024 - 16:21

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
12:36
Επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων σε κέντρο κράτησης στην Ρωσία. Νεκροί οι δράστες
12:28
Έτοιμη η Κύπρος να παράσχει βοήθεια για απρόσκοπτη μεταφορά των ουκρανικών σιτηρών
12:18
Δεύτερος θάνατος από θερμοπληξία στην Κύπρο.
11:44
Tμήμα Μετεωρολογίας -2ο Δελτίο Καιρού 16/6/2024
11:41
Βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή της ΑΗΚ προκάλεσε την πυρκαγιά στον Φαρμακά
11:36
Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά
10:24
"Τακτική παύση επιχειρήσεων" στη Γάζα θα εφαρμόζει καθημερινά ο ισραηλινός στρατός
09:54
Νέες μαζικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ
08:49
Daily Mail: "Απόδραση σε φούρνο" οι διακοπές στη Μεσόγειο
07:04
Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που απείλησε το Δάσος του Μαχαιρά
05:56
Πυροβολισμοί εναντίον θαμώνων υδροπάρκου στο Ντιτρόιτ. Τουλάχιστον 8 τραυματίες. Νεκρός ο δράστης
05:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.