Διεθνές Δικαστήριο: Να τερματιστεί αμέσως η επίθεση του Ισραήλ στη συνοριακή πόλη της Ράφα

Το Διεθνές Δικαστήριο "διατάσσει" το Ισραήλ, να τερματίσει "αμέσως" την επίθεση στη συνοριακή πόλη της Ράφα.

Κατά την ανάγνωση της απόφασης, ο πρόεδρος της ανώτατης δικαστικής αρχής των Ηνωμένων Εθνών, Ναουάφ Σαλάμ, τόνισε πως τα προσωρινά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν από το δικαστήριο τον περασμένο Μάρτιο, δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα στον υπό πολιορκία παλαιστινιακό θύλακα. "Ως εκ τούτου", πρόσθεσε, "δικαιολογείται μια νέα κατεπείγουσα εντολή".

Επιπλέον, το δικαστήριο καλεί το Ισραήλ να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα από τη Ράφα στην Αίγυπτο, ώστε να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια προς τον άμαχο πληθυσμό.

Ζητεί, ακόμη, να επιτραπεί σε ερευνητές να εισέλθουν στη Γάζα, ώστε να ετοιμάσουν και να υποβάλουν έκθεση προς το δικαστήριο. Παράλληλα, καλεί το Ισραήλ, σ' ένα μήνα από σήμερα, να ενημερώσει το Διεθνές Δικαστήριο αναφορικά με την πρόοδο που έχει σημειώσει στην υλοποίηση των μέτρων που του έχουν ζητηθεί.

Η απόφαση έρχεται κατόπιν αιτήματος της Νοτίου Αφρικής, η οποία ζήτησε τη λήψη μέτρων σε βάρος του Ισραήλ.

Οι αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι οριστικές και δεσμευτικές, ωστόσο, έχουν αγνοηθεί στο παρελθόν, αφού το Σώμα δεν έχει τα μέσα να τις επιβάλει.

Το Ισραήλ απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του ως αβάσιμες, και έχει δηλώσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, πως "καμία δύναμη στη γη", δεν πρόκειται να το εμποδίσει να προστατεύσει τους ισραηλινούς πολίτες και να εξοντώσει τη Χαμάς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ και REUTERS

ΠΑΣ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2024 - 17:34

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Μαρκ Ρούτε: Θα είναι ο επόμενος ΓΓ του ΝΑΤΟ
18:18
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
17:58
Tηλεφωνική επικοινωνία Λιβάνιου Πρωθυπουργού με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
17:08
ΟΕΛΜΕΚ: Προειδοποιεί με απεργιακά μέτρα εάν δεν εγκατασταθούν αμέσως κλιματιστικά στα σχολεία
16:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 20/06/24
16:19
Τηλεφωνική επικοινωνία Υπουργού Εξωτερικών με τον Λιβάνιο ομόλογό του
15:49
Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις αναφορές Νασράλα
14:55
[ΒΙΝΤΕΟ] Στο τελικό στάδιο νομοσχέδιο για λειτουργία Πανεπιστημιακών Κλινικών στην Κύπρο
14:45
Ουκρανία: Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από ρωσικές επιθέσεις
14:40
14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
14:37
Αμετάβλητο το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας παρά την πτώση του πληθωρισμού
14:35
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Εξωτερικών: Σημαντική εξέλιξη η έναρξη στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.