Εφαρμογή της φορολογίας 15% σε πολυεθνικές ζητά η Κομισιόν από την Κύπρο

Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Η Κομισιόν ζητά από Κύπρο, Ισπανία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία και Πορτογαλία, να συμμορφωθούν με την ευρωπαϊκή οδηγία, για επιβολή φορολογίας 15% στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της Αιτιολογημένης Γνώμης, που είναι το τελευταίο πριν από την παραπομπή των κρατών-μελών στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, μέχρι στιγμής, οι έξι χώρες δεν έχουν κοινοποιήσει μέτρα για τη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο, της οδηγίας για ένα ελάχιστο επίπεδο φορολογίας στους πολυεθνικούς ομίλους επιχειρήσεων και στους εγχώριους ομίλους μεγάλης κλίμακας.

Μετά την έκδοση Αιτιολογημένης Γνώμης, τα κράτη-μέλη έχουν προθεσμία δύο μηνών ώστε να απαντήσουν και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να παραπέμψει την υπόθεση ενώπιον της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης.

Επιπλέον, στο πακέτο αποφάσεων επί παραβάσει της Κομισιόν, εμπεριέχεται Αιτιολογημένη Γνώμη για την Κύπρο και άλλα κράτη-μέλη, και όσον αφορά τη μη εφαρμογή νομοθεσιών, οι οποίες αφορούν την εταιρική διαφάνεια και την ενίσχυση του δημόσιου ελέγχου των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2024 - 13:22

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Επαναλειτουργεί τον Ιανουάριο το Δασικό Κολλέγιο στον Πρόδρομο -Τριετής η φοίτηση...
22:30
Ρωσία: Τετραπλή φονική επίθεση στον βόρειο Καύκασο -Νεκροί έξι Αστυνομικοί και ιερέας
21:01
Αποζημιώσεις ύψους 2,8 εκ. ευρώ σε πληγέντες γεωργοκτηνοτρόφους -Αρχή από τον Φαρμακά
18:59
Χειροπέδες σε 28 αλλοδαπούς -Επιχείρηση Υπηρεσίας Μετανάστευσης
18:55
Μέκκα: Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί από τον καύσωνα -Σχεδόν 700 ήταν Αιγύπτιοι
18:22
Γάζα: Πέραν των 37.000 οι νεκροί και περισσότεροι από 86.000 οι τραυματίες
18:16
Μάντσεστερ: Αποκαθίσταται η λειτουργία του αεροδρομίου -Επηρεάστηκαν πέντε πτήσεις για Κύπρο
17:57
Συνελήφθη ο 40χρονος για την υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον Αστυνομικού
17:53
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/06/24
17:49
Η Τουρκία πρέπει να επιδείξει γενναία στάση και στο Κυπριακό, λέει ο Δένδιας
16:06
Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας: Χαμηλοσυνταξιούχοι δεν ανάβουν κλιματιστικά!
15:25
Σημαντικές επαφές στις ΗΠΑ θα έχει ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ
15:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.