Θετική η Φον ντερ Λάιεν στο αίτημα δημιουργίας κοινής ασπίδας αεράμυνας

Photo by FREDERICK FLORIN AFP

Επιστολή στην Κομισιόν, με την οποία ζητούν επιτακτικά τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος αεράμυνας, απέστειλαν χθες οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Πολωνίας.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, επιβεβαίωσε την αποστολή της επιστολής, επισημαίνοντας μάλιστα πως η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν πολύ θετική.

Ανέφερε, επίσης, ότι η δημιουργία αντιπυραυλικής αεράμυνας, αποτελεί κοινό καθήκον για την Ευρώπη, καθότι αφορά ένα τεράστιο ποσό χρημάτων.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να σταματήσουν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους στα θέματα αεράμυνας και να αρχίσουν την συνεργασία για κοινές επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία.

Η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να ξεκινήσει κοινά έργα στον τομέα της άμυνας, επεσήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας με τους κύριους υποψηφίους τεσσάρων πολιτικών ομάδων, η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στην κοινή πρόταση για αντιαεροπορική ασπίδα με κοινοτική χρηματοδότηση που πρότειναν με κοινή επιστολή τους οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Πολωνίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ, ΕΡΤ

ΦΙΛ/ΠΑΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2024 - 13:56

Τελευταιες Ειδησεις

07 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
21:48
Κόμπος: Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης
21:11
Μέτρα αντιμετώπισης του δημογραφικού και στεγαστικού προβλήματος εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
20:56
Έτοιμος ο Ζελένσκι να παρουσιάσει σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
20:11
Τις επόμενες ημέρες η λεπτομερής πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
20:08
Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις μέσω της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
20:06
Ερντογάν: Ζητά συσπείρωση των μουσουλμανικών χωρών
20:04
Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνά
19:59
ΗΠΑ: 1ο κρούσμα γρίπης πτηνών χωρίς ο ασθενής να έχει καμία επαφή με ζώο
19:57
Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη
17:28
Ανησυχεί η Ουκρανία μετά τις πληροφορίες για μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
16:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 7/9/24
16:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.