Θετική η Φον ντερ Λάιεν στο αίτημα δημιουργίας κοινής ασπίδας αεράμυνας

Photo by FREDERICK FLORIN AFP

Επιστολή στην Κομισιόν, με την οποία ζητούν επιτακτικά τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος αεράμυνας, απέστειλαν χθες οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Πολωνίας.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, επιβεβαίωσε την αποστολή της επιστολής, επισημαίνοντας μάλιστα πως η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν πολύ θετική.

Ανέφερε, επίσης, ότι η δημιουργία αντιπυραυλικής αεράμυνας, αποτελεί κοινό καθήκον για την Ευρώπη, καθότι αφορά ένα τεράστιο ποσό χρημάτων.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να σταματήσουν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους στα θέματα αεράμυνας και να αρχίσουν την συνεργασία για κοινές επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία.

Η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να ξεκινήσει κοινά έργα στον τομέα της άμυνας, επεσήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας με τους κύριους υποψηφίους τεσσάρων πολιτικών ομάδων, η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στην κοινή πρόταση για αντιαεροπορική ασπίδα με κοινοτική χρηματοδότηση που πρότειναν με κοινή επιστολή τους οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Πολωνίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ, ΕΡΤ

ΦΙΛ/ΠΑΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2024 - 13:56

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
17:58
Tηλεφωνική επικοινωνία Λιβάνιου Πρωθυπουργού με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
17:08
ΟΕΛΜΕΚ: Προειδοποιεί με απεργιακά μέτρα εάν δεν εγκατασταθούν αμέσως κλιματιστικά στα σχολεία
16:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 20/06/24
16:19
Τηλεφωνική επικοινωνία Υπουργού Εξωτερικών με τον Λιβάνιο ομόλογό του
15:49
Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις αναφορές Νασράλα
14:55
[ΒΙΝΤΕΟ] Στο τελικό στάδιο νομοσχέδιο για λειτουργία Πανεπιστημιακών Κλινικών στην Κύπρο
14:45
Ουκρανία: Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από ρωσικές επιθέσεις
14:40
14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
14:37
Αμετάβλητο το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας παρά την πτώση του πληθωρισμού
14:35
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Εξωτερικών: Σημαντική εξέλιξη η έναρξη στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ
12:48
[ΒΙΝΤΕΟ] Χαρτσιώτης: Τα μέτρα της Αστυνομίας κατά της τρομοκρατίας αξιολογούνται καθημερινά
12:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.