Η μία μετά την άλλη ξεσπούν οι πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία της Κύπρου

Η μία μετά την άλλη ξεσπούν οι πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία της Κύπρου, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν μάχη γιά την κατάσβεση των μετώπων της φωτιάς.

Το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα μεταξύ των κοινοτήτων Λινούς και Φλάσου, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις οκτώ και τριάντα.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 20 εκταρίων καλυμμένη με πεύκα, θάμνους και άλλη χαμηλή άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 84 άτομα του Τμήματος Δασών με 12 πυροσβεστικά οχήματα, 3 προωθητές γαιών, 2 βυτιοφόρα και 2 γεωργικούς ελκυστήρες. Τις επιχειρήσεις κατάσβεσης του Τμήματος Δασών συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 16 άτομα και 5 πυροσβεστικά οχήματα και η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας με 6 άτομα και 3 πυροσβεστικά οχήματα.

linou flasou 2.jpg

Επιπρόσθετα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, ένα ελικόπτερο της Ιορδανίας που εδρεύει στην Κύπρο και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων.

Στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για επιτήρηση της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Στην επαρχία Πάφου ξέσπασαν το απόγευμα τρείς πυρκαγιές. Γύρω στις οκτώ απόψε η Πυροσβεστική  ανακοίνωσε σε εξέλιξη πυρκαγιά, μεταξύ των κοινοτήτων Αγίου Δημητριανού και Κανναβιούς. Εκ πρώτη όψεως η φωτιά είναι διαχειρίσιμη.

Ενωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή "Μάντρα" της Κοινότητας Τίμης, στην Πάφο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά  κατέκαυσε τρία εκτάρια με  ξηρά χόρτα , άγρια βλάστηση, αμπέλια και  δέντρα. Κάηκε επίσης  ένα παλιό ακατοίκητο υποστατικό. Για την κατάσβεση της φωτιάς χρησιμοποιήθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα, δύο κινητές μονάδες και δύο ενάερια μέσα πυρόσβεσης.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, σύμφωνα με την οποία  τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο  άλλη  πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Αναρίτα .  

ΠΟΤ/ΑΘΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαΐου 2024 - 21:23

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.