Συμφωνούμε με την θέση της Ελλάδας για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα τόνισε ο Πρόεδρος

Η Κυπριακή Δημοκρατία συμφωνεί απόλυτα με τη θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι «τα επόμενα χρόνια θα έχουμε εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Σε δηλώσεις του στην Πάφο και ερωτηθείς για την πρόταση Ελλάδας και Πολωνίας για πανευρωπαϊκή αεράμυνα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι το θέμα πρωτοσυζητήθηκε όταν ο ίδιος, μετά από πρόσκληση του έλληνα πρωθυπουργού, ήταν στην Αθήνα για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια του γεύματος με την Πρόεδρο της Κομισιόν.  

"Ήταν  μια ιδέα του Έλληνα Πρωθυπουργού με την οποία συμφωνούμε απόλυτα", δήλωσε ο Πρόεδρος , τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση  για να μπορεί να διαδραματίσει τον γεωπολιτικό ρόλο που θέλει να διεκδικήσει, θα πρέπει να είναι στρατηγικά αυτόνομη . Όταν δε  λέμε στρατηγικά αυτόνομη,  μιλάμε πρωτίστως για τα θέματα άμυνας, ασφάλειας και ενέργειας, κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ/ΑΘΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαΐου 2024 - 14:14

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Μαρκ Ρούτε: Θα είναι ο επόμενος ΓΓ του ΝΑΤΟ
18:18
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
17:58
Tηλεφωνική επικοινωνία Λιβάνιου Πρωθυπουργού με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
17:08
ΟΕΛΜΕΚ: Προειδοποιεί με απεργιακά μέτρα εάν δεν εγκατασταθούν αμέσως κλιματιστικά στα σχολεία
16:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 20/06/24
16:19
Τηλεφωνική επικοινωνία Υπουργού Εξωτερικών με τον Λιβάνιο ομόλογό του
15:49
Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις αναφορές Νασράλα
14:55
[ΒΙΝΤΕΟ] Στο τελικό στάδιο νομοσχέδιο για λειτουργία Πανεπιστημιακών Κλινικών στην Κύπρο
14:45
Ουκρανία: Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από ρωσικές επιθέσεις
14:40
14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
14:37
Αμετάβλητο το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας παρά την πτώση του πληθωρισμού
14:35
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Εξωτερικών: Σημαντική εξέλιξη η έναρξη στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.