Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες

Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Την προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων και της περιφερειακής συνεργασίας, υπογράμμισαν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Εμίρης το Κατάρ, Σείχης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Κύπρο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι δύο χώρες έχουν εξαιρετικές σχέσεις, αλλά υπάρχουν πολλές προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων, όπως και για τη συνεργασία στην περιοχή. Πρόσθεσε πως η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος μετέφερε στον Εμίρη του Κατάρ ότι υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση από την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί με την χώρα του στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και του τουρισμού σημειώνοντας ότι η Κύπρος μπορεί να μάθει πολλά από την επιτυχημένη όπως είπε ιστορία σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο Κατάρ.

Ο Εμίρης του Κατάρ χαρακτήρισε εξαιρετικές τις σχέσεις της χώρας του με την Κύπρο, επισημαίνοντας οτι οι δύο χώρες έχουν μεγάλες προοπτικές, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Γάζα,έκανε λόγο για βάρβαρο πόλεμο κατά των Παλαιστινίων και ανατριχιαστικές εξελίξεις στην περιοχή της Ράφα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός.

Το Κατάρ, πρόσθεσε, συμμετέχει στην προσπάθεια διαπραγμάτευσης για απελευθέρωση και των ομήρων.

Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, με επίκεντρο τις διμερείς σχέσεις, τις εξελίξεις στη Γάζα, την πρωτοβουλία Αμάλθεια, το Κυπριακό και τις σχέσεις Ευρωπαικής Ενωσης-Κατάρ.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε επίσημο γεύμα στον Εμίρη, με τη συμμετοχή της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΧΡΥ/ ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2024 - 14:58

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Tηλεφωνική επικοινωνία Λιβάνιου Πρωθυπουργού με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
17:08
ΟΕΛΜΕΚ: Προειδοποιεί με απεργιακά μέτρα εάν δεν εγκατασταθούν αμέσως κλιματιστικά στα σχολεία
16:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 20/06/24
16:19
Τηλεφωνική επικοινωνία Υπουργού Εξωτερικών με τον Λιβάνιο ομόλογό του
15:49
Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις αναφορές Νασράλα
14:55
[ΒΙΝΤΕΟ] Στο τελικό στάδιο νομοσχέδιο για λειτουργία Πανεπιστημιακών Κλινικών στην Κύπρο
14:45
Ουκρανία: Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από ρωσικές επιθέσεις
14:40
14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
14:37
Αμετάβλητο το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας παρά την πτώση του πληθωρισμού
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
13:00
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Εξωτερικών: Σημαντική εξέλιξη η έναρξη στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ
12:48
[ΒΙΝΤΕΟ] Χαρτσιώτης: Τα μέτρα της Αστυνομίας κατά της τρομοκρατίας αξιολογούνται καθημερινά
12:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.