Επιστολή απόλυσης σε 72 εργαζόμενους στο Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας

Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Επιστολή απόλυσης και στους 72 εργαζόμενους στο Λιμάνι και την Μαρίνα Λάρνακας απέστειλε από χθες βράδυ η εταιρία Kition Ocean Holdings, μετά τον τερματισμό της σύμβασης της από το υπουργείο Μεταφορών.

Για την κατάσταση που δημιουργείται συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη, στις τέσσερις το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας, του υπουργού Μεταφορών και εκπροσώπων των εργαζομένων.

Η Γενική Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, Νάντια Κυρίτση, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι απαίτηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι να μην θυματοποιηθεί οποιοσδήποτε εργαζόμενος και όλοι, με την ίδια εργασία και με βάση τους όρους της υφιστάμενης συλλογικής σύμβασης, να μεταφερθούν στο νέο διαχειριστή του λιμανιού και της μαρίνας.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων επικαλούνται και χθεσινή δήλωση - δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν οποιαδήποτε ανησυχία από τις εξελίξεις σε σχέση με τον τερματισμό της σύμβασης.

Την Κυβέρνηση κατηγόρησε η εταιρία Kition Ocean Holdings

Η εταιρία Κίτιον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, επιλέγοντας να μην υπάρξει περίοδος παράδοσης και ομαλής μεταβίβασης των εργασιών, είναι υπεύθυνη για την αναστάτωση στους εργαζόμενους.

Η εταιρία σημειώνει ότι, με βάση το νόμο για τη διατήρηση και διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργοδοτουμένων, κατά τη μεταβίβαση επιχειρήσεων, όλοι οι εργαζόμενοι διατηρούν αυτόματο δικαίωμα να διατηρήσουν τους ίδιους όρους εργασίας στον οποιοδήποτε νέο εργοδότη.

Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες στο Λιμάνι Λάρνακας

Το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας ανακοίνωσε ότι έχει επιβεβαιώσει, ύστερα από επίσκεψη αντιπροσωπείας του στο Λιμάνι Λάρνακας, ότι όλες οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.

Η επίσκεψη ακολούθησε συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Πρόεδρο της Αρχής Λιμένων, Ζήνωνα Αποστόλου, κατά την οποία λήφθηκε η διαβεβαίωση για ομαλή λειτουργία του Λιμανιού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μαΐου 2024 - 11:25

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιουνίου
Σαουδική Αραβία: Περισσότεροι από 900 νεκροί κατά τη διάρκεια του χατζ
22:05
Χριστοδουλίδης: «Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται σε πολεμικές συρράξεις»
21:51
Θεμελιώδης στόχος η μακροοικονομική σταθερότητα και η ορθολογική διαχείριση
21:38
Απάντηση Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη στο ΑΚΕΛ για τα μέτρα στήριξης...
20:27
Η κυβέρνηση εμπαίζει την κοινωνία, λέει το ΑΚΕΛ -Κόμματα σχολιάζουν τα μέτρα στήριξης
20:19
Απειλές εναντίον της Κύπρου από τη Χεζμπολάχ -Εις γνώση της κυβέρνησης
19:37
Και αύριο με 40άρια η πρωτεύουσα - Κίτρινη προειδοποίηση...
19:16
Ελλάδα: Έργο εμπρηστή η φωτιά στη Βάρη -Κορωπίου -Μικρά ενιαία μέτωπα
19:03
Ρωσία: Απελάθηκαν 30.000 ξένοι υπήκοοι -Κόκκινο σε είσοδο 100.000 ξένων
18:58
Πλημμύρισε με σκουπίδια η Κύπρος! - 120 παράνομοι σκυβαλότοποι!
18:15
Με οικονομικά αντίποινα απειλεί τη Δύση η Ρωσία -Δηλώσεις Ζαχάροβα...
18:11
Χειροπέδες σε δύο νεαρές - Κουβαλούσαν 42 κιλά κάνναβης στις αποσκευές τους
18:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.