FT: Η Ευρώπη δεν διαθέτει παρά ένα μικρό κλάσμα των απαιτούμενων δυνάμεων αεράμυνας για προστασία της Ανατολικής Ευρώπης

Η Ευρώπη δεν διαθέτει παρά ένα μικρό κλάσμα των δυνάμεων αεράμυνας που απαιτούνται για να προστατεύσει τις χώρες-μέλη της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης έναντι μιάς ευρείας κλίμακας επίθεσης, αναφέρουν οι Financial Times.

Η εφημερίδα επικαλούμενη γνώστες εμπιστευτικών εσωτερικών εκτιμήσεων της Συμμαχίας, σημειώνει ότι οι αναγκαίες διαθέσιμες δυνατότητες αεροπροστασίας είναι μικρότερες από 5 τοις εκατό.

Προσθέτει μάλιστα ότι η ευρωπαϊκή αεράμυνα αποτελεί μιά από τις μεγαλύτερες τρύπες στο αμυντικό σύστημα της Δύσης.

Παράλληλα, δημοσίευμα του Guardian αναφέρει πως υπηρεσίες ασφαλείας ανά την Ευρώπη είναι σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο μιά σειρά εμπρησμών και σαμποτάζ σε ευρωπαϊκές υποδομές να έχουν γίνει με ρωσικό δάκτυλο, ως ένα «δυνητικό νέο όπλο» της Μόσχας στο πλαίσιο συστηματικής προσπάθειας αποσταθεροποίησης.

Τα δημοσίευματα έρχονται πριν από την προπαρασκευαστική σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Πράγα -αυτό το διήμερο- ενόψει της συνόδου κορυφής του Ιουλίου στην Ουάσινγκτον.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαΐου 2024 - 17:54

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουνίου
Η UNFICYP σε συζητήσεις με ΚΔ για αντιμετώπιση των προκλήσεων στη νεκρή ζώνη
21:00
Κλιματιζόμενοι χώροι για προστασία από καύσωνα σε Δήμους Λατσιών και Στροβόλου
20:46
Αποφυγή ασκήσεων σε υπαίθριους χώρους, εν ώρα καύσωνα, συστήνει ο ΚΟΑ
20:40
ΗΠΑ: 50 δις δολάρια στην Ουκρανία από την περιουσία της Ρωσίας -Πως απαντά η Μόσχα
20:33
Προσηλωμένη η κυβέρνηση στη δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για την καινοτομία
20:27
Βρετανία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ
20:01
Με το δεξί θα αρχίσει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, λέει ο ΥΠΕΣ
19:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 13/06/24
17:32
Ντίνος Έλληνας: «Τα πρώτα 400 κλιματιστικά σε 20 σχολεία, εντός Αυγούστου»
17:20
Συμβόλαια με ΗΠΑ για αγορά μαχητικών F16, υπέγραψε η Τουρκία
17:14
Φόρουμ Ισπανίας -Τουρκίας: Συναλλαγές 20 δις και αιχμές κατά της Κύπρου από Ερντογάν
17:06
Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση για αύριο -Κίτρινη για απόψε στα ορεινά
16:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.