ΠΟΥ: Ο οργανισμός αντιμετωπίζει "υπαρξιακές απειλές"

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αντιμετωπίζει “υπαρξιακές απειλές” καθώς οι πολλαπλασιαζόμενες υγειονομικές κρίσεις την έχουν αφήσει χωρίς τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, αναφέρει ανεξάρτητη έρευνα.

Για αυτό, επισημαίνεται, ο Οργανισμός χρειάστηκε να καταφύγει σε έκτακτη χρηματοδότηση για να καταβάλει τους μισθούς του προσωπικού της στο τέλος του περασμένου χρόνου.

Στην έκθεση προστίθεται πως πιθανόν να χρειαστεί να καταφύγει ξανά σε αίτημα χρηματοδότησης για να καλύψει τους μισθούς μέχρι τον Ιούνιο.

Αναφέρεται ότι το 2023, η υπηρεσία διαχειρίστηκε 72 έκτακτες καταστάσεις, περιλαμβανομένων των σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία, των συγκρούσεων στο Σουδάν, την Ουκρανία και τη Γάζα και ενός μεγάλου ξεσπάσματος χολέρας.

Σημειώνεται τέλος, πως χωρίς την αυξημένη ενίσχυση των χωρών, το πρόγραμμα εκτάκτων αναγκών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα αναγκαστεί να μειώσει κρίσιμες ενέργειες.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαΐου 2024 - 17:41

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουνίου
Η UNFICYP σε συζητήσεις με ΚΔ για αντιμετώπιση των προκλήσεων στη νεκρή ζώνη
21:00
Κλιματιζόμενοι χώροι για προστασία από καύσωνα σε Δήμους Λατσιών και Στροβόλου
20:46
Αποφυγή ασκήσεων σε υπαίθριους χώρους, εν ώρα καύσωνα, συστήνει ο ΚΟΑ
20:40
ΗΠΑ: 50 δις δολάρια στην Ουκρανία από την περιουσία της Ρωσίας -Πως απαντά η Μόσχα
20:33
Προσηλωμένη η κυβέρνηση στη δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για την καινοτομία
20:27
Βρετανία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ
20:01
Με το δεξί θα αρχίσει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, λέει ο ΥΠΕΣ
19:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 13/06/24
17:32
Ντίνος Έλληνας: «Τα πρώτα 400 κλιματιστικά σε 20 σχολεία, εντός Αυγούστου»
17:20
Συμβόλαια με ΗΠΑ για αγορά μαχητικών F16, υπέγραψε η Τουρκία
17:14
Φόρουμ Ισπανίας -Τουρκίας: Συναλλαγές 20 δις και αιχμές κατά της Κύπρου από Ερντογάν
17:06
Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση για αύριο -Κίτρινη για απόψε στα ορεινά
16:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.