Πρωτόκολλο για τη διαχείριση κρίσεων στα σχολεία

Επικαιροποιημένο πρωτόκολλο για τη διαχείριση κρίσεων στα σχολεία υπογράφεται σήμερα, με τη βοήθεια της Αστυνομίας, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα Σε Μέρα" είπε ότι το νέο πρωτόκολλο θα δημοσιευθεί εντός της επόμενης βδομάδας, με σκοπό την επιμόρφωση διευθυντών και εκπαιδευτικών αναφορικά με τη διαχείριση απειλητικών περιστατικών σε σχολικές μονάδες.

Το πρωτόκολλο, εξήγησε, περιέχει στοιχεία που αφορούν την επικοινωνία με τους γονείς σε τέτοιες περιπτώσεις, το τί πρέπει να γίνεται σε περίπτωση μαζικής απειλής σε σχολεία και την ψυχολογική στήριξη στα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους.

Η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε ότι τα θέματα ασφάλειας και υγείας αποτελούν προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας πως το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο αποτελεί αναβάθμιση που συνάδει με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΡΝ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαΐου 2024 - 13:46

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιουνίου
Σαουδική Αραβία: Περισσότεροι από 900 νεκροί κατά τη διάρκεια του χατζ
22:05
Χριστοδουλίδης: «Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται σε πολεμικές συρράξεις»
21:51
Θεμελιώδης στόχος η μακροοικονομική σταθερότητα και η ορθολογική διαχείριση
21:38
Απάντηση Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη στο ΑΚΕΛ για τα μέτρα στήριξης...
20:27
Η κυβέρνηση εμπαίζει την κοινωνία, λέει το ΑΚΕΛ -Κόμματα σχολιάζουν τα μέτρα στήριξης
20:19
Απειλές εναντίον της Κύπρου από τη Χεζμπολάχ -Εις γνώση της κυβέρνησης
19:37
Και αύριο με 40άρια η πρωτεύουσα - Κίτρινη προειδοποίηση...
19:16
Ελλάδα: Έργο εμπρηστή η φωτιά στη Βάρη -Κορωπίου -Μικρά ενιαία μέτωπα
19:03
Ρωσία: Απελάθηκαν 30.000 ξένοι υπήκοοι -Κόκκινο σε είσοδο 100.000 ξένων
18:58
Πλημμύρισε με σκουπίδια η Κύπρος! - 120 παράνομοι σκυβαλότοποι!
18:15
Με οικονομικά αντίποινα απειλεί τη Δύση η Ρωσία -Δηλώσεις Ζαχάροβα...
18:11
Χειροπέδες σε δύο νεαρές - Κουβαλούσαν 42 κιλά κάνναβης στις αποσκευές τους
18:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.