Χάκινγκ από την Κίνα υπέστη το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας

Φωτογραφία Αρχείου

Η βρετανική κυβέρνηση υποπτεύεται την Κίνα για την ηλεκτρονική υποκλοπή προσωπικών δεδομένων μελών των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το χάκινγκ υπέπεσε στην αντίληψη των ειδικών της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες και έγινε στο σύστημα εταιρείας που διαχειρίζεται τη μισθοδοσία του υπουργείου. Το σύστημα αυτό, ωστόσο, δεν είναι συνδεδεμένο με το κεντρικό σύστημα δεδομένων εθνικής ασφαλείας του βρετανικού υπουργείου.

Πρόκειται για υποκλοπή ονομάτων και στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών των μελών των ενόπλων δυνάμεων και διοικητικού προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας και σε λίγες περιπτώσεις πιθανώς να έχουν υποκλαπεί και διευθύνσεις κατοικίας.

Ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς αναμένεται να ενημερώσει για το περιστατικό κυβερνοεπίθεσης τους Βρετανούς βουλευτές εντός της ημέρας, χωρίς όμως να κατονομάσει την Κίνα ως θύτη.

Τα θύματα του χάκινγκ θα ενημερωθούν λεπτομερώς, αλλά θα τονιστεί ότι ο κίνδυνος αφορά μάλλον την περίπτωση οικονομικής απάτης παρά τη φυσική τους ασφάλεια.

Πηγή: ΡΙΚ, Θανάσης Γκαβός

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Μαΐου 2024 - 12:38

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ για κίνδυνο λιμού στη Λωρίδα της Γάζας
15:56
Γάζα: 31 νεκροί από ισραηλινό χτύπημα σε καταυλισμό προσφύγων
15:54
Γαλλία: Φονικές ταραχές στη Νέα Καληδονία - προσπάθειες αστυνομίας να επαναφέρει την τάξη
14:49
Νέα ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο
14:48
Εκτός κινδύνου ο Σλοβάκος πρωθυπουργός
14:42
Σ. Στεφάνου: "Καλούμε τον ΠτΔ να αξιοποιήσει την πρόταση του ΑΚΕΛ για ενεργειακά"
13:41
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 19 Μαΐου 2024
13:41
ΥΠΕΞ Ελλάδος: "Το Κυπριακό παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική"
13:19
ΠτΔ για δολοφονία Θανάση: Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια
12:25
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: "Κύπρος και Πόντος αποτελούν θύματα της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας"
11:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 19/05/24
11:32
20 νεκροί από αεροπορικό πλήγμα του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδας της Γάζας
11:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.