Το πείραμα της Κύπρου παράδειγμα και για άλλες χώρες, λέει ο ΥΠΕΣ

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο που αφορά τη μείωση του ορίου ηλικίας των ψηφοφόρων καθώς και την αυτόματη εγγραφή των εκλογέων στους καταλόγους, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στην εκπομπή Απο Μέτα σε Μέρα ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική.

Ανέφερε ακόμη οτι η χθεσινή ημέρα κύλησε ομαλά, σημειώνοντας ότι το πείραμα της Κύπρου με την διεξαγωγή δύο εκλογικών αναμετρήσεων ταυτόχρονα, μπορεί να ακολουθηθεί και από άλλες χώρες, με στόχο την αύξηση του ποσοστού προσέλευσης των ψηφοφόρων.

Σε δηλώσεις εξάλλου στο ΚΥΠΕ, είπε πως την Πέμπτη θα συναντηθεί με τους προέδρους των επαρχιακών οργανισμών αυτοδιοίκησης, με στόχο την άμεση και ομαλή λειτουργία των νεοσύστατων οργανισμών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΧΡΥ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουνίου 2024 - 15:18

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες
16:21
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/06/24
16:05
Πυρκαγιά παρά την κοινότητα Κάθηκα
15:47
Ενδιαφέρον Tesla και Samsung για δημιουργία συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρισμού με μπαταρίες στην Κύπρο
15:42
Ποινή φυλάκισης σε νεαρό για εισαγωγή 17 κιλών κάνναβης
15:39
Τρίτη σύλληψη για την υπόθεση εντοπισμού οπλισμού σε κοιμητήριο
15:36
Tο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον του Γκερασίμοφ
15:28
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει επισήμως σήμερα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Ουκρανία και Μολδαβία
14:31
ΕΔΑΔ: Η Ρωσία διέπραξε πολλαπλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία
14:18
Στην προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης με την Χεζμπολάχ επικεντρώνεται το Ισραήλ
14:06
Αντι-Navtex εξέδωσε η Τουρκία
13:37
Συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες
13:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.