Και τώρα αποτίμηση απο ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

Τα θεσμικά όργανα των κομμάτων άρχισαν να προβαίνουν στις πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι το Πολιτικό Γραφείο του προέβη σε μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Επισημάνθηκε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν αναμφίβολα αρνητικό, ενώ εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα σε σχέση με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου: Από τους 20 δήμους της ελεύθερης Κύπρου εκλέχθηκαν 8 δήμαρχοι που προέρχονται από το ΑΚΕΛ και άλλοι 6 που στηρίζονται από το Κόμμα. Παράλληλα τρεις από τους πέντε προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών εκλέχθηκαν με τη στήριξη του ΑΚΕΛ. Στους κατεχόμενους δήμους, οι 6 από τους 9 εκλεγμένους δημάρχους στηρίζονται από το ΑΚΕΛ. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων για τα δημοτικά συμβούλια καταδεικνύει αύξηση σχεδόν 5% για τους συνδυασμούς του ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ θα προχωρήσει, όπως αναφέρεται, σε αντικειμενική ανάλυση για θέματα που πρέπει να διορθωθούν και για θετικά στα οποία πρέπει να οικοδομήσει.

Ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού αναφέρει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η  ηγεσία του κόμματος θα συζητήσει και θα αναλύσει τα μηνύματα από τις εκλογές με όλες τις διευρυμένες Επαρχιακές Γραμματείες της παράταξης και τις διασυνδεδεμένες οργανώσεις.

Ακολούθως, την πρώτη Ιουλίου, θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ για εσωτερική ανάλυση και καθορισμό των επόμενων βημάτων.

Το ΔΗΚΟ ανακοίνωσε ότι διεξοδική συζήτηση και αποτίμηση των αποτελεσμάτων των διπλών εκλογών θα γίνει σε συνεδρίες του Εκτελεστικού Γραφείου στις 19 Ιουνίου και της Κεντρικής Επιτροπής την 1η Ιουλίου.

ΠΧ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2024 - 00:08

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουλίου
Καταστροφικές καταιγίδες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες
21:55
Συμπλοκή οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού - 3 τραυματίες
21:51
Ιεροσόλυμα: Ολοκληρώθηκε η τετραήμερη διαδήλωση για τερματισμό του πολέμου στην Γάζα
21:07
Νέα ισραηλινή επίθεση στην Γάζα - στους 90 οι νεκροί και 300 τραυματίες
21:04
Ελπίδα Χριστοδουλίδη ότι σύντομα θα υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της Κύπρου
20:37
ΑΚΕΛ: Αρνητικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές - Θετικό στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
19:12
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
18:00
2 νέες συλλήψεις για την έκρηξη σε καφετέρια στην Λευκωσία
16:53
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 13/07/24
16:27
Διπλά συγχαρητήρια Ίλον Μάσκ στον Φειδία Παναγιώτου με εκατομμύρια θεάσεις
16:08
Προκλητικά πανηγύρια για την επέτειο της τουρκικής εισβολής ετοιμάζει το ψευδοκράτος
16:03
Επεκτείνεται στις 60 ημέρες ο χρόνος αποπληρωμής των προστίμων, για τις κάμερες φωτοεπισήμανσης
15:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.