Ουνφικύπ: Προτεραιότητα η ασφάλεια των προσφύγων που βρίσκονται στη νεκρή ζώνη

Φωτογραφία Αρχείου

Με αφορμή την κατάσταση με τους μετανάστες εντός της ουδέτερης ζώνης, η Ουνφικύπ διαμηνύει ότι πρώτιστη προτεραιότητά της, είναι η ηρεμία και η διατήρηση της ασφάλειας.

Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνει ότι σε συνεργασία με την Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, περιλαμβανομένης τροφής, νερού, στέγης και ιατρικής βοήθειας, στα πλέον ευάλωτα άτομα, όπως γυναίκες και παιδιά.

Η Ουνφικύπ υπογραμμίζει την ίδια στιγμή, ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες που υπάρχουν αναφορικά με τις παράτυπες διελεύσεις από τη νεκρή ζώνη. "Ωστόσο", προσθέτει, όπως σημειώνει και Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών, "οι αιτούντες άσυλο, πρέπει να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στις σχετικές διαδικασίες, όπως προβλέπει το Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες.

"Εκφράζουμε τις ανησυχίες μας μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζοντας την ανάγκη αντιμετώπισης της εντεινόμενης ανθρωπιστικής κρίσης, με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι στην ουδέτερη ζώνη", καταλήγει η ανακοίνωση της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2024 - 11:19

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024
17:58
Υπουργός Άμυνας: Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κυπριακή Δημοκρατία
17:55
Επιχειρεί σε τρία μέτωπα ο Ισραηλινός στρατός
17:51
Αναχώρησε και τρίτη πτήση τσάρτερ με Βρετανούς από τη Βηρυτό
16:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 04/10/24
16:46
Το ροδόσταγμα Αγρού στον κατάλογο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης
16:35
Την αφαίρεση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης αποφάσισε το Υπουργικό
16:12
Λιασίδης: Στη διάθεση των πολιτών 2.200 καταφύγια της Πολιτικής Άμυνας
15:33
Ελλάδα: Τη μεγαλύτερη χασισοφυτεία εντόπισαν οι αρχές στη Θήβα
15:09
Στην Επίτροπο Περιβάλλοντος η αρμοδιότητα για ευημερία των ζώων
14:23
Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους
14:00
Πρώτο διάγγελμα Αλί Χαμενεΐ ύστερα από 5 χρόνια
12:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.