ΠΟΕΔ: Λύση ανάγκης η απόφαση να κλείσουν νωρίτερα αύριο τα σχολεία

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κλείσουν νωρίτερα αύριο τα σχολεία, λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν, αποτελεί λύση ανάγκης, τονίζουν εκπαιδευτικοί και γονείς.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, η πρόεδρος της Ποέδ, Μύρια Βασιλείου, υπογράμμισε πως επιβάλλεται διαφοροποίηση του πλάνου τριετίας, ώστε να υπάρξει επίσπευση της διαδικασίας τοποθέτησης κλιματιστικών σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Σημείωσε ότι ενδεχομένως να ήταν ορθότερο, τα σχολεία να παραμείνουν, αύριο, κλειστά.

Την ίδια στιγμή, η κυρία Βασιλείου επέκρινε την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να διεξαχθούν κανονικά αύριο, οι εξετάσεις πρόσβασης στη μέση εκπαίδευση. Υπογράμμισε πως δεν τιμά κανέναν, τα παιδιά να δίδουν εξετάσεις που θα κρίνουν το μέλλον τους, υπό αυτές τις συνθήκες.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ρένος Κουμής, υπογράμμισε ότι η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων ενωρίτερα, αποτελεί έκτακτο μέτρο.

Σημείωσε πως δεν αποτελεί αυτοσκοπό το κλείσιμο του σχολείου, τονίζοντας ότι επιβάλλεται η επίσπευση της τοποθέτησης κλιματιστικών.

Ο κύριος Κουμής σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας θα μπορούσε να συμβληθεί και με άλλες εταιρείες, για τοποθέτηση κλιματιστικών.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι απαιτείται η ηλεκτρολογική αναβάθμιση πολλών σχολείων προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν τη λειτουργία κλιματιστικών, είπε ότι εδώ και έξι μήνες θα έπρεπε να έχουν γίνουν πολύ περισσότερα όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2024 - 09:03

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουλίου
Σελίν Ντιόν και Lady Gaga θα τραγουδήσουν μαζί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
16:44
Βασιλικό: Παρανομίες και έλλειψη ελέγχου και επιτήρησης, διαπίστωσε η Ελεγκτική Υπηρεσία
16:32
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/07/24
16:29
Ενημερωμένη από τον Μάρτιο η Κυβέρνηση για την έρευνα της ΕΕ για το έργο στο Βασιλικό
16:12
Εισαγγελική έρευνα από την ΕΕ για το έργο στο Βασιλικό -Υποψίες για απάτη και διαφθορά...
16:04
Υπεγράφη συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών
15:52
Διασωληνωμένος 34χρονος στο ΓΝ Λευκωσίας με θερμοπληξία
14:29
Κλίμα τροπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο -«Μια παγώνω, μια ζεσταίνομαι...»
14:25
"Παρερμηνεία" οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου της Ελλάδας για σχέδιο για το Κυπριακό
14:25
Απεβίωσε 25χρονος μοτοσικλετιστής που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Πάφο
13:50
Στο Παρίσι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ο Νίκος Χριστοδουλίδης
13:17
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.