[ΒΙΝΤΕΟ] Ολοκληρώθηκε σήμερα η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα

Ολοκληρώθηκε σήμερα, η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα, αναφορικά με την αίτηση παύσης του Γενικού Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο νομικός σύμβουλος του Ελεγκτή, Χρήστος Κληρίδης, κατηγόρησε το Γενικό Εισαγγελέα ότι δεν επέτρεψε να δοθούν λεπτομέρειες για τα εξώδικα της περιόδου 2019-2021.

Απαντώντας ο Γιώργος Σαββίδης, δήλωσε πως δεν είναι διεφθαρμένος.

"Με κατηγορεί ότι είμαι διεφθαρμένος, ότι έσβησα εξώδικα, είναι σοβαρές κατηγορίες", ανέφερε αυτολεξεί ο Γενικός Εισαγγελέας.

Σημείωσε, ακόμη, πως δημιουργείται η εντύπωση στους πολίτες ότι παντού υπάρχει διαφθορά.

Σε άλλο σημείο της αντεξέτασης, ο Χρήστος Κληρίδης ρώτησε τον κύριο Σαββίδη, εάν βρήκε αποδιοπομπαίο τράγο στο πρόσωπο του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, προκειμένου να στηρίξει την εικόνα της Νομικής Υπηρεσίας.

Απαντώντας, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε πως υπηρετεί ένα αξίωμα, σκοπός του οποίου δεν είναι να είναι αρεστός. "Αλίμονο, εάν εξασκώντας αυτό το υψηλό αξίωμα, επηρεαζόμουν έστω και στο ελάχιστο, από το πόσο πιο δημοφιλής μπορώ να γίνω στον κόσμο", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της αντεξέτασης έγινε αναφορά και στο θέμα του κυρίου Κατσουνωτού , με τον κύριο Κληρίδη να επισημαίνει πως ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε να μην προχωρήσει με την ποινική του δίωξη, παρά τη σχετική εισήγηση της αρχής κατά της διαφθοράς, με τον κύριο Σαββίδη να απαντά πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει να κάνει με την υπόθεση.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΙΩ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιουνίου 2024 - 16:26

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουλίου
Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες απόψε και αύριο
17:54
Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ουσιαστική η ιστορική επίσκεψη του Μητσοτάκη
17:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
17:26
Υποχώρησε η πληρότητα των φραγμάτων σε όλη την Κύπρο στο 37%
17:11
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 21/07/24
16:49
Εντείνονται οι πιέσεις από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών προς τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του
16:36
Μπανγκλαντές: ήρθησαν οι περισσότερες ποσοστώσεις προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα μετά τις βίαιες συγκρούσεις
16:10
Πάγια η Βρετανική θέση επί της μορφής λύσης του Κυπριακού
16:01
Αναστασιάδης: Ποτέ δεν μίλησα για δυο κράτη
15:55
Μητσοτάκης προς Ερντογάν: Δεν νοείται η Κύπρος να παραμένει διαιρεμένη 50 χρόνια μετά τη τραγωδία του 1974
15:47
Εντείνεται η ανησυχία για διασπορά του πολέμου της Γάζας μετά την πρώτη επίθεση του Ισραήλ κατά της Υεμένης
15:39
Ρώσικα μαχητικά αεροσκάφη απέτρεψαν στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ, λέει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
15:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.