Φεύγουν οι ξένοι κάτοικοι και οι συνταξιούχοι που διέμεναν στα κατεχόμενα

Ξένοι υπήκοοι, συνταξιούχοι, που είχαν αγοράσει περιουσίες στα κατεχόμενα και διέμεναν χρόνια τώρα, φεύγουν πλέον λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε με τις αλλαγές στην «άδεια παραμονής», γράφει η διαδικτυακή Μπούγκιουν Κίπρις.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι οι πρόσφατες αλλαγές στην πολιτική αδειών παραμονής και ιδιοκατοίκησης αναγκάζουν χιλιάδες ανθρώπους να μεταναστεύσουν σε πιο ευνοϊκές χώρες της Ευρώπης.

Γράφει για αλλοδαπούς κάτοικους που επικοινώνησαν με την εφημερίδα λέγοντας ότι αντί το «κράτος» να τους διευκολύνει να ξεπεράσουν την πολυπλοκότητα των νέων πολιτικών, τους κατεύθυνε σε ανεξάρτητους συμβούλους.

«Με αμοιβές που φτάνουν μέχρι και τις 3.000 ευρώ, η καθημερινότητα των κατοίκων έχει μετατραπεί σε εφιάλτη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλοί από αυτούς τους αλλοδαπούς ηλικιωμένους κατοίκους είναι ακινητοποιημένοι και δεν μπορούν πλέον να οδηγήσουν, αλλά τους λένε ότι πρέπει να πάνε στην κατεχόμενη Λευκωσία για να ανανεώσουν τους διαδικτυακούς τους κωδικούς πρόσβασης.

«Μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους και δεν μπορούν να επισκεφθούν τα παιδιά/εγγόνια τους για να μην γίνουν παράνομοι. Πολλοί αισθάνονται ότι οι αρχές τούς έχουν ξεχάσει και σκόπιμα τούς δυσκολεύουν να μείνουν εδώ», σημειώνει και προσθέτει ότι ορισμένες χώρες της ΕΕ (Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Λετονία κ.λπ.) καλούν τους κατοίκους στο ψευδοκράτος να μετακομίσουν στις χώρες τους, υποσχόμενες να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη και φθηνότερη.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιουνίου 2024 - 18:09

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουλίου
Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες απόψε και αύριο
17:54
Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ουσιαστική η ιστορική επίσκεψη του Μητσοτάκη
17:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
17:26
Υποχώρησε η πληρότητα των φραγμάτων σε όλη την Κύπρο στο 37%
17:11
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 21/07/24
16:49
Εντείνονται οι πιέσεις από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών προς τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του
16:36
Μπανγκλαντές: ήρθησαν οι περισσότερες ποσοστώσεις προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα μετά τις βίαιες συγκρούσεις
16:10
Πάγια η Βρετανική θέση επί της μορφής λύσης του Κυπριακού
16:01
Αναστασιάδης: Ποτέ δεν μίλησα για δυο κράτη
15:55
Μητσοτάκης προς Ερντογάν: Δεν νοείται η Κύπρος να παραμένει διαιρεμένη 50 χρόνια μετά τη τραγωδία του 1974
15:47
Εντείνεται η ανησυχία για διασπορά του πολέμου της Γάζας μετά την πρώτη επίθεση του Ισραήλ κατά της Υεμένης
15:39
Ρώσικα μαχητικά αεροσκάφη απέτρεψαν στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ, λέει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
15:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.