Eρευνών λειτουργός για την υπόθεση της γυναικοκτονίας στην Πάφο-Δύο αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα

Τη διαβεβαίωση ότι θα αποδοθούν ευθύνες, εάν αποδειχθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας που διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας, ότι υπήρξε οποιαδήποτε ολιγωρία από πλευράς αστυνομίας, σε σχέση με την χθεσινή γυναικοκτονία σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Τρεμιθούσα, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης.

Σε δηλώσεις στην Πάφο, μετέφερε τον συγκλονισμό τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του ιδίου για το συγκεκριμένο έγκλημα, με θύμα 41χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία.

Πέραν των αναφορών πολίτη ότι επιχείρησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με την αστυνομία χωρίς αποτέλεσμα, λίγα λεπτά πριν το μοιραίο, είχε εκδοθεί από τις 11 Ιουνίου ένταλμα σύλληψης του δράστη μετά από καταγγελία του θύματος για ενδοοικογενειακή βία, το οποίο δεν εκτελέσθηκε.

Η προκαταρκτική έκθεση αξιωματικού της αστυνομίας, ο οποίος κλήθηκε να εξετάσει κατά πόσον υπήρξε ανταπόκριση από τους επί καθήκοντι αστυνομικούς στις τηλεφωνικές κλήσεις που σχετίζονταν με τη γυναικοκτονία στην Πάφο, κατέδειξε την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης.

"Ως εκ τούτου", αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου, ορίστηκε ερευνών αξιωματικός, ο οποίος θα προχωρήσει στη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για επτά μέλη της Αστυνομίας.

Παράλληλα, ο ερευνών αξιωματικός, καλείται να διαπιστώσει εάν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες, για έγκαιρη αναζήτηση και σύλληψη του υπόπτου, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του, το οποίο εκκρεμούσε από τις 11 Ιουνίου. Είχε προηγηθεί καταγγελία του θύματος για ενδο-οικογενειακή βία.

Ο κύριος Ανδρέου σημειώνει, ακόμη, ότι στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας και για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της, δύο μέλη της Αστυνομικής Δύναμης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΑΡ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουνίου 2024 - 18:26

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Συνάντηση Μπλίνκεν - Γκάλαντ
09:56
Γρηγορίου: Κακόβουλα τέθηκε η πυρκαγιά στην Ανώγυρα
09:21
Σεισμός 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στη δυτική Τουρκία
09:15
Η Ρωσία κατέρριψε 29 drones στην περιοχή του Μπέλγκοροντ
08:57
Λετυμπιώτης: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί εμπλοκής της Κύπρου στον πόλεμο στη Γάζα
08:50
Πυροτέχνημα το οποίο χρησιμοποίησαν 2 παιδιά, προκάλεσε την πυρκαγιά στην Τριμίκλινη
07:15
Αφέθηκε ελεύθερος ο Τζούλιαν Ασάνζ
05:52
Ο Γκουτέρες κατηγορεί το Ισραήλ για παραπληροφόρηση
05:49
Φιντάν προς Κύπρο και Ελλάδα: "Μείνετε μακριά από Μέση Ανατολή, αλλιώς θα σας βρει η φωτιά"
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/06/24
05:31
24 Ιουνίου
Ο Ζελένσκι εκκαθαρίζει τις τάξεις της Κρατικής Φρουράς από άτομα που τη δυσφημούν
21:47
Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Αθηναίων για την επέλαση καύσωνα
19:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.