Από υποδομή της ΑΗΚ η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά

Φωτογραφία Αρχείου

Από υποδομή της ΑΗΚ, με μετασχηματιστή και άλλα συστήματα, προκλήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά, όπως κατέδειξε επιτόπια έρευνα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέας Γρηγορίου.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Γρηγορίου ανέφερε πως εντός των επομένων ημερών θα γίνουν επιπλέον έλεγχοι, προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον η αρχική εκτίμηση ευσταθεί ή όχι.

Υπογράμμισε ότι, ανεξαρτήτως του συγκεκριμένου συμβάντος, όλοι αναγνωρίζουν και συμφωνούν, πως υπό συγκεκριμένες συνθήκες - τα συστήματα, τα δίκτυα ηλεκτρισμού και η υποδομή της Αρχής Ηλεκτρισμού - μπορούν να αποτελέσουν αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ο κύριος Γρηγορίου υπενθύμισε, μάλιστα, τη συγκρότηση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή λειτουργών και στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και της ΑΗΚ, για προσδιορισμό των επικίνδυνων σημείων οπού υπάρχουν γυμνά καλώδια της Αρχής, ώστε να προχωρήσει η κάλυψη ή η αντικατάστασή τους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΗ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2024 - 08:42

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
22:00
Αποσύρεται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές ο Τζο Μπάιντεν
21:32
Αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων
21:31
Νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων δρόμου Λεμεσού-Σαιττά λόγω καθυστέρησης
20:37
Μαίνονται οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς
20:31
Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες απόψε και αύριο
17:54
Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ουσιαστική η ιστορική επίσκεψη του Μητσοτάκη
17:48
Υποχώρησε η πληρότητα των φραγμάτων σε όλη την Κύπρο στο 37%
17:11
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 21/07/24
16:49
Εντείνονται οι πιέσεις από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών προς τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του
16:36
Μπανγκλαντές: ήρθησαν οι περισσότερες ποσοστώσεις προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα μετά τις βίαιες συγκρούσεις
16:10
Πάγια η Βρετανική θέση επί της μορφής λύσης του Κυπριακού
16:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.