Καταγγελίες για εικονικούς φοιτητές στα κατεχόμενα

Photo by Roy ISSA / AFP

Η Κυπριακή Δημοκρατία προέβη σε καταγγελία των λεγόμενων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στα κατεχόμενα προς τον Ευρωπαϊκό Φορέα για τη διασφάλιση της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση.

Η καταγγελία αφορά 188 περιπτώσεις υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι έφτασαν στις κατεχόμενες περιοχές με ούτω καλούμενες φοιτητικές θεωρήσεις και σχεδόν ταυτόχρονα εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές, όπου αιτήθηκαν άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, εξετάστηκαν οι μαρτυρίες και οι αποδείξεις που εξασφαλίστηκαν από τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας και τεκμηριώθηκε πως πρόκειται για εικονικούς φοιτητές.

Προστίθεται ότι, πρόκειται για επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, γεγονός που υποδεικνύει ότι γίνεται κατόπιν καθοδήγησης και ενδεχομένως να παραπέμπει σε εμπορία προσώπων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, ο ευρωπαϊκός φορέας έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση αυτών των λεγόμενων πανεπιστημίων και της σχέσης τους με πιθανή εμπορία προσώπων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΧΡΥ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2024 - 16:12

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
22:00
Αποσύρεται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές ο Τζο Μπάιντεν
21:32
Αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων
21:31
Νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων δρόμου Λεμεσού-Σαιττά λόγω καθυστέρησης
20:37
Μαίνονται οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς
20:31
Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες απόψε και αύριο
17:54
Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ουσιαστική η ιστορική επίσκεψη του Μητσοτάκη
17:48
Υποχώρησε η πληρότητα των φραγμάτων σε όλη την Κύπρο στο 37%
17:11
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 21/07/24
16:49
Εντείνονται οι πιέσεις από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών προς τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του
16:36
Μπανγκλαντές: ήρθησαν οι περισσότερες ποσοστώσεις προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα μετά τις βίαιες συγκρούσεις
16:10
Πάγια η Βρετανική θέση επί της μορφής λύσης του Κυπριακού
16:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.