Υπουργός Εξωτερικών: Η οπτική των ΗΠΑ για την Κυπριακή Δημοκρατία έχει αλλάξει

Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

"Η οπτική των Ηνωμένων Πολιτειών για την Κυπριακή Δημοκρατία έχει αλλάξει, αφού η Κύπρος απέδειξε ότι μπορεί να είναι σημείο αναφοράς και χρήσιμος εταίρος στην τεταμένη περιοχή της".

Αυτό δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, με αφορμή την έναρξη στρατηγικού διαλόγου Κύπρου - Ηνωμένων Πολιτειών.

Ως ενδεικτικό στοιχείο της νέας προσέγγισης της αμερικανικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών υπέδειξε τη διάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να βοηθήσουν στην προσπάθεια της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, Μαρία 'Ανχελα Ολγκιν, να βρεθεί τρόπος άρσης του αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Η θετική προσέγγιση των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως είπε ο κύριος Κόμπος, διαπιστώθηκε και κατά τη συνάντηση του με αντιπροσώπους των πέντε μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου όλοι συμφώνησαν ότι η επίλυση του Κυπριακού μπορεί να γίνει μόνο μέσα στο πλαίσιο που έχουν καθορίσει τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία απέδειξε ότι μπορεί να αποτελεί χρήσιμο και ωφέλιμο εταίρο σε θέματα όπως η παροχή ανθρωπιστικής συνδρομής στην περιοχή, η συνεργασία σε θέματα κυρώσεων, η στάση στο ουκρανικό και η συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές σε αντιμετώπιση υποθέσεων διαφθοράς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουνίου 2024 - 12:01

Τελευταιες Ειδησεις

20 Σεπτεμβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 20/9/2024
16:21
Ανησυχία εκφράζει η Λευκωσία για τις εξελίξεις στο Λίβανο
15:59
Δάνειο μέχρι 35 δισεκατομμύρια ευρώ θα παραχωρήσει η Κομισιόν στην Ουκρανία
15:41
Τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού
15:38
[ΒΙΝΤΕΟ] Εβδομάδα ουσιαστικών ζυμώσεων για το Κυπριακό - Στη Νέα Υόρκη αύριο ο Πρόεδρος
14:52
Σύντομα η απάντηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για χρηματοδότηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης
14:31
[ΒΙΝΤΕΟ] Νέα συνάντηση αύριο των εμπλεκομένων μερών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία
14:17
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να απαντήσει κατά πόσον έχει διασφαλιστεί το κόστος της ηλεκτρικής διασύνδεσης
13:51
Χαρτιώτης: Θα προχωρήσει η διαδικασία εκσυγχρονισμού Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας
13:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
13:00
Γκιουλέρ: Η Τουρκία θα εξακολουθήσει να είναι παρούσα στην Κύπρο
12:21
[ΒΙΝΤΕΟ] Λετυμπιώτης: Σημαντική πρόοδος στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης
11:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.