Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ε.Ε. μετά τις αναφορές Νασράλα

Φωτογραφία Αρχείου

Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις προκλητικές αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Πίτερ Στάνο, ανέφερε ότι οποιαδήποτε απειλή σε βάρος της Κύπρου ή άλλου κράτους-μέλους, αποτελεί απειλή εναντίον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Υπό αυτό το πρίσμα", σημείωσε ο κύριος Στάνο, "οι Βρυξέλλες στηρίζουν πλήρως την Κυπριακή Δημοκρατία και τη δήλωση στην οποία προέβη ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, για τις απειλές της Χεζμπολάχ".

"Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη και να είμαστε δίπλα στην Κύπρο", επανέλαβε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπογράμμισε την ίδια στιγμή, την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου, επισημαίνοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με την κυβέρνηση του Λιβάνου, όσο και με άλλους εταίρους της στην περιοχή.

"Μοναδικός στόχος των επαφών μας είναι να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση, διότι κανείς δεν έχει να κερδίσει από μια τέτοια εξέλιξη", τόνισε ο Πίτερ Στάνο.

Σημείωσε, παράλληλα, πως η κατάσταση όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή, θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα, στο πλαίσιο του τακτικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Υπογράμμισε, πως η κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, αποτελεί πηγή συνεχούς ανησυχίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Μαρία Ψαρά

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιουνίου 2024 - 05:55

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
22:00
Αποσύρεται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές ο Τζο Μπάιντεν
21:32
Αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων
21:31
Νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων δρόμου Λεμεσού-Σαιττά λόγω καθυστέρησης
20:37
Μαίνονται οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς
20:31
Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες απόψε και αύριο
17:54
Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ουσιαστική η ιστορική επίσκεψη του Μητσοτάκη
17:48
Υποχώρησε η πληρότητα των φραγμάτων σε όλη την Κύπρο στο 37%
17:11
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 21/07/24
16:49
Εντείνονται οι πιέσεις από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών προς τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του
16:36
Μπανγκλαντές: ήρθησαν οι περισσότερες ποσοστώσεις προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα μετά τις βίαιες συγκρούσεις
16:10
Πάγια η Βρετανική θέση επί της μορφής λύσης του Κυπριακού
16:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.