Oικονομία, ψηφιακό μετασχηματισμό, διάλογο με ΗΠΑ, συζήτησαν Πρόεδρος - Σύνδεσμος Τραπεζών

Η θετική πορεία της κυπριακής οικονομίας, η επιτυχημένη έκδοση 7ετους ομολόγου από την Κυπριακή Δημοκρατία, η έναρξη στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η πράσινη μετάβαση, ήταν τα κύρια θέματα, που συζητήθηκαν, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, την Πέμπτη το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και μεγάλης αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Τραπεζών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την τρίτη συνάντηση, από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Σύνδεσμο Τραπεζών, τονίστηκε πως η κυπριακή οικονομία «πηγαίνει πάρα πολύ καλά», όπως εξάλλου διαφάνηκε και από τις αναβαθμίσεις κατά τις τελευταίες εβδομάδες από τους διεθνούς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης οι οποίες τόνισαν «και την βελτιούμενη εικόνα των τραπεζών».

Κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε επίσης ότι αυτή η «θετική κατεύθυνση» της κυπριακής οικονομίας αποκρυσταλλώθηκε και στην έκδοση την Τετάρτη 19 Ιουνίου του 7ετους ομολόγου, ύψους €1 δισεκατομμυρίου, από την Κυπριακή Δημοκρατία που ήταν «ιδιαίτερα επιτυχής», με την ζήτηση στο βιβλίο προσφορών να αγγίζει τα €9,6 δισ.

Επίσης, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, από τα θέματα που συζητήθηκαν και το οποίο απασχολεί όλους είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός, λόγω της γραφειοκρατίας του δημόσιου τομέα, αλλά και η πράσινη μετάβαση καθώς διαφαίνονται καθημερινά οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με τις υψηλές θερμοκρασίες του Καλοκαιριού και τις συνεχείς πυρκαγιές.

Επιπλέον, τονίστηκε κατά τη συνάντηση «η μεγάλης σημασίας» συμφωνία Κύπρου και ΗΠΑ για την έναρξη στρατηγικού διαλόγου, με την Κύπρο να αποτελεί, όπως σημειώθηκε, τη μόνη χώρα μη μέλος του ΝΑΤΟ που υπογράφει αυτή τη συμφωνία, η οποία «θα ανοίξει τον δρόμο για απευθείας αμερικανικές επενδύσεις».

Επικεφαλής του Συνδέσμου Τραπεζών ήταν ο νέος του Πρόεδρος του Aριστείδης Βουράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της AstroΒank Ltd.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουνίου 2024 - 20:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουλίου
Συμπλοκή οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού - 3 τραυματίες
21:51
Ιεροσόλυμα: Ολοκληρώθηκε η τετραήμερη διαδήλωση για τερματισμό του πολέμου στην Γάζα
21:07
Νέα ισραηλινή επίθεση στην Γάζα - στους 90 οι νεκροί και 300 τραυματίες
21:04
Ελπίδα Χριστοδουλίδη ότι σύντομα θα υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της Κύπρου
20:37
ΑΚΕΛ: Αρνητικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές - Θετικό στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
19:12
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
18:00
2 νέες συλλήψεις για την έκρηξη σε καφετέρια στην Λευκωσία
16:53
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 13/07/24
16:27
Διπλά συγχαρητήρια Ίλον Μάσκ στον Φειδία Παναγιώτου με εκατομμύρια θεάσεις
16:08
Προκλητικά πανηγύρια για την επέτειο της τουρκικής εισβολής ετοιμάζει το ψευδοκράτος
16:03
Επεκτείνεται στις 60 ημέρες ο χρόνος αποπληρωμής των προστίμων, για τις κάμερες φωτοεπισήμανσης
15:59
Πυρκαγιά από ηλεκτροσυγκόλληση στην κοινότητα Ξυλιάτου
15:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.