Η Τουρκία πρέπει να επιδείξει γενναία στάση και στο Κυπριακό, λέει ο Δένδιας

Για μια πραγματική αλλαγή σελίδας στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, χρειάζεται γενναία στάση από την πλευρά της Αγκυρας, δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Η Καθημερινή", ο κύριος Δένδιας αναφέρθηκε στην ανάγκη αποδοχής από την Άγκυρα των προνοιών του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, σε συνδυασμό ενδεχομένως με την επαναφορά της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, αλλά και με την επανέναρξη των συζητήσεων για το Κυπριακό, στο οποίο, όπως τονίζει, παραμένει αμετακίνητη και με αρνητική στάση.

Ο Νίκος Δένδιας είπε ότι αδιαμφισβήτητα είναι θετική η ηρεμία επί του πεδίου, χωρίς την ένταση του παρελθόντος, προσθέτοντας πως η Τουρκία συνεχίζει να προβάλλει τις αναθεωρητικές της απόψεις.

Αναφέρθηκε, επίσης, εκτενώς στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας και στα τρία όπλα, σε θάλασσα, αέρα και ξηρά, υποδεικνύοντας ότι η ελληνική στρατηγική συνίσταται στο να μετατραπεί σταδιακά από καταναλωτής εξοπλισμών άλλων κρατών, σε παραγωγό αμυντικών συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας και πολλαπλασιαστών ισχύος.

Ο Έλληνας Υπουργός ανέδειξε και τη σημασία της ευρωπαϊκής αμυντικής ολοκλήρωσης και αναφέρθηκε στην πρόταση για ενιαίο ευρωπαϊκό θόλο αεράμυνας.

«Μέχρι όμως αυτό να υλοποιηθεί, εμείς θα προχωρήσουμε με ελληνικό θόλο», πρόσθεσε.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / Η Καθημερινή

ΠΠ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουνίου 2024 - 16:18

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουλίου
Αποσύρεται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές ο Τζο Μπάιντεν
21:32
Αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων
21:31
Νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων δρόμου Λεμεσού-Σαιττά λόγω καθυστέρησης
20:37
Μαίνονται οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς
20:31
Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες απόψε και αύριο
17:54
Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ουσιαστική η ιστορική επίσκεψη του Μητσοτάκη
17:48
Υποχώρησε η πληρότητα των φραγμάτων σε όλη την Κύπρο στο 37%
17:11
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 21/07/24
16:49
Εντείνονται οι πιέσεις από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών προς τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του
16:36
Μπανγκλαντές: ήρθησαν οι περισσότερες ποσοστώσεις προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα μετά τις βίαιες συγκρούσεις
16:10
Πάγια η Βρετανική θέση επί της μορφής λύσης του Κυπριακού
16:01
Αναστασιάδης: Ποτέ δεν μίλησα για δυο κράτη
15:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.