Βρετανία: Σε ισχύ τετραήμερος κίτρινος συναγερμός λόγω ψηλών θερμοκρασιών

Σε ισχύ έχει τεθεί από το πρωί σχεδόν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο τετραήμερος κίτρινος συναγερμός για την δημόσια υγεία, λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών.

Το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει σε κάποιες περιοχές μέχρι και τους 31 βαθμούς Κελσίου, με θερμότερες ημέρες την Τετάρτη και την Πέμπτη, δημιουργώντας συνθήκες «μίνι καύσωνα».

Ο συναγερμός αφορά τις υπηρεσίες υγείας, οι οποίες καλούνται να είναι σε ετοιμότητα για αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση από πολίτες, κυρίως των ευάλωτων κατηγοριών, λόγω της ζέστης.

Όπως ανέφεραν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ανησυχούν για «αυξημένη θνησιμότητα» κυρίως στις ηλικίες άνω των 65 ετών και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, αλλά προβλήματα και δυσφορία μπορεί να αισθανθούν και νεαρότεροι.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΚΥΠΕ

ΚΩΣ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιουνίου 2024 - 16:23

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Εξιτήριο για την πριγκίπισσα Άννα μετά από το ατύχημα με άλογο
13:30
Economist: Ο Κιρ Στάρμερ πρέπει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός
13:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024
13:00
Σεισμός 7 Ρίχτερ έπληξε το Περού
12:24
Νεκρός από κατάρρευση οροφής στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί
12:12
Νεκροί και τραυματίες από σύγκρουση αμαξοστοιχίας στη Σλοβακία
12:09
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 28/06/24
11:28
Κίτρινη προειδοποίηση - Στους 40 η θερμοκρασία σήμερα
11:15
Το Ισραήλ θα επεκτείνει τον εποικισμό στη Δυτική Όχθη
10:34
[ΒΙΝΤΕΟ] Σοβαρά επεισόδια στη Λεμεσό μεταξύ ατόμων αραβικής καταγωγής
10:32
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Εργασίας: Μείωση της ανεργίας το πρώτο τρίμηνο του 2024
08:52
Συνεχίζει τις επαφές η Ολγκίν στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό
08:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.