Σύνοδος Κορυφής παρουσία του προέδρου και στο επίκεντρο οι νέοι επικεφαλής της ΕΕ

 Το φλέγον ζήτημα των νέων επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών, μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αύριο και την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες.

  Τα τρία κεντρώα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαίνεται ότι κατέληξαν και πάλι στην ίδια συμφωνία που έλαβαν προ ημερών. Να προωθήσουν την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για δεύτερη θητεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κώστα, για την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πρωθυπουργό της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας.

  Στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής, θα τεθούν, επίσης, επί τάπητος, η στρατηγική ατζέντα 2024-29, η εντεινόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στην Ουκρανία και το μεταναστευτικό.

  Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε για τη Βελγική πρωτεύουσα απόψε και αύριο το πρωί, πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου θα συζητηθούν διεξοδικά, τα θέματα τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα της συνόδου κορυφής.


ΧΠ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιουνίου 2024 - 20:32

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Ιουνίου
Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Πάρνηθα
17:35
Σερβία: Τρομοκρατική επίθεση με τόξο, μπροστά από την Πρεσβεία του Ισραήλ-Νεκρός ο δράστης
17:29
Αίγυπτος: Συμφωνίες αξίας 300 εκ. ευρώ για χρηματοδότηση οικονομικών τομέων
16:00
ΑΚΕΛ και ΠΕΟ διαφωνούν με εισηγήσεις ΔΝΤ για κατάργηση ΑΤΑ και 13ου μισθού
15:52
«Δεν θα περικοπούν μισθοί ή κεκτημένα», ξεκαθαρίζει ο Μάκης Κεραυνος για μελέτη ΔΝΤ
15:35
Νέο Συνεργατικό Ταμιευτήριο από την ΕΤΥΚ -Καμπανάκι για νέα οικονομική κρίση...
14:55
Το κράτος αρωγός στους πληγέντες αμπελουργούς, λέει η Μαρία Παναγιώτου
14:48
Μόνο ηλεκτρονικά η διαδικασία υποβολής και εξέτασης αιτήσεων για έκδοση αδειών οικοδομής
14:41
Έκκληση Υπ. Οικονομικών προς συνδικαλιστές για ομαλή λειτουργία υπηρεσιών υγείας
14:09
Ιράν - Προεδρικές εκλογές: Οι Πεζεσκιάν και Τζαλιλί προκρίθηκαν για το δεύτερο γύρο
13:03
ΠτΔ: "Γκουτέρες και Ολγκίν είναι δεσμευμένοι στην επανέναρξη των συνομιλιών - Είμαστε σύμμαχοί τους"
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 29/06/24
11:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.