Απόπειρα πραξικοπήματος στη Βολιβία

Συγκλονίζεται η νότιος Αμερική με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Βολιβία.

Η βολιβιανή αστυνομία συνέλαβε τον πρώην αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού Χουάν Χοσέ Σούνιγα, ο οποίος κατηγορείται για «απόπειρα πραξικοπήματος».

Εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βολιβίας δείχνουν τον στρατηγό Σούνιγα να οδηγείται σε αστυνομικό όχημα, αμέσως μετά από σύντομες δηλώσεις του σε δημοσιογράφους. «Είστε υπό κράτηση, στρατηγέ», του είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Τζόνι Αγκιλέρα.

Βαριά οπλισμένοι στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα είχαν αναπτυχθεί νωρίτερα στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Λα Πας, περικυκλώνοντας την έδρα της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος Λουίς Άρσε έσπευσε να διορίσει νέα ηγεσία στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο κατήγγειλε «επίθεση εναντίον της δημοκρατικής σταθερότητας» στην χώρα.

Ο στρατηγός Χουάν Χοσέ Σούνιγα υποστήριξε ότι στόχος ήταν η «αναδόμηση της δημοκρατίας». Μιλώντας σε δημοσιογράφους, περιστοιχισμένος από στρατιώτες, αναφέρθηκε σε «μια πραγματική δημοκρατία… Όχι αυτή των λίγων, όχι λίγων αφεντάδων που κυβερνούν τη χώρα για 30 ή 40 χρόνια».

Η νεοδιορισθείσα στρατιωτική διοίκηση διέταξε τους στρατιώτες που ακολούθησαν τον στρατηγό Σούνιγα στο προεδρικό μέγαρο να επιστρέψουν στις βάσεις τους, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο κέντρο της βολιβιανής πρωτεύουσας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ. ΑΠΕ

ΚΩΣ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιουνίου 2024 - 05:44

Τελευταιες Ειδησεις

30 Ιουνίου
Γαλλία: Ιστορικές εκλογές- Η Ακροδεξία προηγείται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις
09:49
Νιγηρία: Τουλάχιστον 18 νεκροί σε τζιχαντιστικές επιθέσεις
07:22
Συρία: Οι τζιχαντιστές του ΙSIS συνεχίζουν τη δράση τους με τρομοκρατικές επιθέσεις
07:06
Παραδόθηκαν οι πέντε Σύροι καταζητούμενοι για τα έκτροπα στη Λεμεσό
06:12
Μιχάλης Δαμιανός: Έκκληση στους γιατρούς να αποφύγουν την 48ωρη απεργία
06:10
Ελλάδα: Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγία στη Σέριφο
06:06
Σκληρές μάχες στη Λωρίδα της Γάζας-Εντείνεται η ανησυχία για εξάπλωση των συγκρούσεων στο Λίβανο
05:57
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 30/6/2024
05:45
29 Ιουνίου
Πύρινη λαίλαπα στη Σέριφο -Απομάκρυνση κατοίκων από οκτώ περιοχές
21:20
Ουκρανία: Επτά άμαχοι νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες από ρωσική επίθεση
20:42
Ισπανία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε δύο πόλεις, εναντίον του μαζικού τουρισμού
20:03
Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Πάρνηθα
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.