[ΒΙΝΤΕΟ] Πολύ παραγωγική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος τη συνάντηση με Ολγκίν

Πολύ παραγωγική και πολύ συγκεκριμένη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

"Λέχθηκαν αρκετά, ανταλλάξαμε πολύ συγκεκριμένες απόψεις για το πώς μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών, συζητήσαμε πτυχές του κυπριακού και με την επιστροφή μου στην Κύπρο θα συγκαλέσω το Εθνικό Συμβούλιο για να ενημερώσω τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων , να μοιραστώ και μαζί τους τις σκέψεις μου για τα επόμενα βήματα.

Γιατί είναι μόνο μέσα από τη συλλογικότητα που μπορούμε να πετύχουμε εθνικούς στόχους, αλλά και να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις¨ δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης .Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα και αύριο Παρασκευή.

Μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη , σε συντονισμό με την Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, επιτεύχθηκε η συμπερίληψη του Κυπριακού στις 10 βασικές και σημαντικότερες προτεραιότητες που έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την επόμενη πενταετία.

Στο προσχέδιο αναφοράς σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό ΛαΪκό Κόμμα συνεχίζει την ισχυρή ευρωπαϊκή υποστήριξη στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επανένωση της Κύπρου σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , όπως και τις αρχές και αξίες της Ένωσης . Παραμένουμε έτοιμοι για να στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε κατά τρόπο απτό, τις προσπάθειες που γίνονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σημειώνεται επίσης στο προσχέδιο αναφοράς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Την ικανοποίησή του για τη συμπερίληψη του κυπριακού στις 10 βασικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

"Αυτό είναι ένδειξη όχι μόνο για τα μηνύματα που στέλνουμε στην Κύπρο αλλά και για τα μηνύματα που στέλνουμε στη διεθνή κοινωνία όπως και ως προς τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Μαρία Ψαρά

ΠΠ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιουνίου 2024 - 15:03

Τελευταιες Ειδησεις

30 Ιουνίου
Γαλλία: Ιστορικές εκλογές- Η Ακροδεξία προηγείται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις
09:49
Νιγηρία: Τουλάχιστον 18 νεκροί σε τζιχαντιστικές επιθέσεις
07:22
Συρία: Οι τζιχαντιστές του ΙSIS συνεχίζουν τη δράση τους με τρομοκρατικές επιθέσεις
07:06
Παραδόθηκαν οι πέντε Σύροι καταζητούμενοι για τα έκτροπα στη Λεμεσό
06:12
Μιχάλης Δαμιανός: Έκκληση στους γιατρούς να αποφύγουν την 48ωρη απεργία
06:10
Ελλάδα: Πυρκαγιές ξέσπασαν σε Σέριφο και Πάρνηθα
06:06
Σκληρές μάχες στη Λωρίδα της Γάζας-Εντείνεται η ανησυχία για εξάπλωση των συγκρούσεων στο Λίβανο
05:57
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 30/6/2024
05:45
29 Ιουνίου
Πύρινη λαίλαπα στη Σέριφο -Απομάκρυνση κατοίκων από οκτώ περιοχές
21:20
Ουκρανία: Επτά άμαχοι νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες από ρωσική επίθεση
20:42
Ισπανία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε δύο πόλεις, εναντίον του μαζικού τουρισμού
20:03
Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Πάρνηθα
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.