LIVE: Ευρωεκλογές 2024 - Oι πρώτες εκτιμήσεις - (Βίντεο)

preview-photo.original.jpg

Δύο έδρες στον ΔΗΣΥ, μια στο ΑΚΕΛ, και από μια σε Φειδία Παναγιώτου, ΔΗΚΟ και ΕΛAM δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Κύπρο, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα ταυτόχρονα με εκτιμήσεις για ακόμα τέσσερις χώρες, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και τις Κάτω Χώρες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις  ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ εμφανίζονται οριακά μπροστά με 23,8 τοις εκατον και 23,1 αντίστοιχα, με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Φειδία Παναγιώτου να βρίσκεται στη τρίτη θέση με 14,7%.

Ακολουθούν το ΔΗΚΟ με 11,8%, το ΕΛΑΜ με 10,4%, η ΕΔΕΚ με 6,4%, το Volt Κύπρου με 3,2%, η ΔΗΠΑ με 2,7%, το Κίνημα Οικολόγων με 1,1.

Απο τη σημερινή εκλογική διαδικασία θα αναδειχθούν οι έξι νέοι Ευρωβουλευτές, οι  πρόεδροι  των πέντε Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, οι  νέοι Δήμαρχοι , Αντιδήμαρχοι,  Δημοτικοί Σύμβουλοι , Κοινοτάρχες και  μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων και των Σχολικών Εφορειών.     


Έκλεισαν στις 18:00 οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ξεκίνησε η μετάδοση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Η διαδικασία διεξήχθη ομαλά και χωρίς να παρουσιασθεί οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα.

Από τη σημερινή εκλογική διαδικασία θα αναδειχθούν οι έξι νέοι Ευρωβουλευτές, οι πρόεδροι των πέντε Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, οι νέοι Δήμαρχοι , Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι , Κοινοτάρχες και μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων και των Σχολικών Εφορειών.

αποτελέσματα ρικ 123412.png

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση εξόδου που διενήργησε το ΡΙΚ για τις Ευρωεκλογές, τα ποσοστά του ΔΗΣΥ αναμένεται να κινηθούν ανάμεσα σε 22,7% και 25,3 και του ΑΚΕΛ ανάμεσα σε 21,7% και 24,3.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Φειδίας Παναγιώτου αναμένεται να λάβει το 15,8% με 18,2% των ψήφων.

Το ΕΛΑΜ αναμένεται να λάβει 10,5% με 12,5%, το ΔΗΚΟ 8,1 με 9,9 τοις εκατόν, η ΕΔΕΚ 3,9% με 5,1, το ΒΟΛΤ 2,9% με 4,1, η ΔΗΠΑ 2,5% με 3,5 και οι Οικολόγοι σε 1,1% και 1,9.

Άλλοι υποψήφιοι και κόμματα αναμένεται να λάβουν το 2,5 με 3,5 τοις εκατόν των ψήφων.

Το αποτέλεσμα βασίστηκε στην καταμέτρηση του 100% του εκλογικού δείγματος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΒ/ΑΚΩ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Ιουνίου 2024 - 22:51

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες
16:21
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/06/24
16:05
Πυρκαγιά παρά την κοινότητα Κάθηκα
15:47
Ενδιαφέρον Tesla και Samsung για δημιουργία συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρισμού με μπαταρίες στην Κύπρο
15:42
Ποινή φυλάκισης σε νεαρό για εισαγωγή 17 κιλών κάνναβης
15:39
Τρίτη σύλληψη για την υπόθεση εντοπισμού οπλισμού σε κοιμητήριο
15:36
Tο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον του Γκερασίμοφ
15:28
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει επισήμως σήμερα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Ουκρανία και Μολδαβία
14:31
ΕΔΑΔ: Η Ρωσία διέπραξε πολλαπλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία
14:18
Στην προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης με την Χεζμπολάχ επικεντρώνεται το Ισραήλ
14:06
Αντι-Navtex εξέδωσε η Τουρκία
13:37
Συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες
13:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.