Η έκθεση Στιούαρτ να αποτυπώνει την πραγματικότητα στην Κύπρο, λέει η κυβέρνηση

Φωτογραφία ΓΤΠ

Δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής της συμφωνημένης βάσης λύσης του Κυπριακού ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Κόλιν Στιούαρτ, ενόψει της αναχώρησής του για την έδρα των Ηνωμένων όπου θα υποβάλει την έκθεση του στον Γενκό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά, πρόσθεσε, επανέλαβε κατά τη συνάντηση ότι, αναμένει η έκθεση να αποτυπώνει με αντικειμενικότητα τα δεδομένα ως έχουν σήμερα στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπως έχουν διαμορφωθεί και μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλλει τους τελευταίους 16 μήνες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σε παρατήρηση ότι ο κύριος Στιούαρτ, στις δηλώσεις του μίλησε για την ανάγκη αποστρατιωτικοποίησης της νεκρής ζώνης, ο κύριος Λετυμπιώτης ανέφερε οτι η Ελληνοκυπριακή πλευρά σέβεται πλήρως τους όρους εντολής της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο και θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να σέβονται αυτούς τους όρους.

Κληθείς να αναφερθεί στις προθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με το θέμα των 28 παράτυπων μεταναστών στη νεκρή ζώνη για τους οποίους τα ΗΕ ζητούν να τους αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει κατ´επανάληψη διατυπωθεί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πλέον επίσημο τρόπο, μέσα από τις γραπτές δηλώσεις που έχουνε εκδοθεί.

Δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να επιτραπεί ανέφερε να δημιουργηθεί μια νέα δίοδος δια μέσου της νεκρής ζώνης.

Πρόσθεσε οτι οι ίδιοι οι παράτυποι μετανάστες σε δηλώσεις τους έχουν μαρτυρήσει ότι πέρασαν από ασφαλείς χώρες, συγκεκριμένα την Τουρκία, πριν βρεθούν στις κατεχόμενες περιοχές και να περάσουν στη νεκρή ζώνη.

Δεν υπάρχει πρόσθεσε καμία αναφορά σε αυτές τις διεθνείς Συμβάσεις, που αναφέρουν ότι θα πρέπει να επιστραφούν στην ασφαλή χώρα από την οποία έχουν περάσει.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ Ελένη Μιχαήλ

ΦΙΛ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Ιουλίου 2024 - 18:54

Τελευταιες Ειδησεις

03 Ιουλίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Καμία πρόθεση της ιταλικής ΕΝΙ να πωλήσει τα δικαιώματά της
21:53
Πρόεδρος ΑΔΜΗΕ: H απόφαση ΡΑΕΚ καθιστά το έργο GSI μη βιώσιμo
21:42
Δεν θα εξασφαλίσει πλειοψηφία εδρών η Μαρί Λεπέν σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
20:57
Νεκρός από ισραηλινό πλήγμα στο Λίβανο, στρατιωτικός ηγέτης της Χιζμπολά
19:46
Επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια με 8 τραυματίες
19:40
Βρετανία: Στις κάλπες αύριο εκατομμύρια ψηφοφόροι
19:36
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 3/07/2024
19:25
Ισραηλινοί όμηροι αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν λέει η ένοπλη πτέρυγα της ισλαμικής Τζιχάντ
18:48
Τετ α τετ Πούτιν - Ερντογάν
18:45
Υπέκυψε στα τραύματά του ο 26χρονος, ύποπτος για απόπειρα φόνου
18:42
Συνεχίστηκε για 2η μέρα η αντεξέταση του Γενικού Ελεγκτή
16:27
Αίτημα για εκταμίευση της 4ης δόσης
15:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.