Επιστολή Αννίτας στον Πρόεδρο για ενέργειες στο Κυπριακό

Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τη διαφωνία της με την απόρριψη από πλευράς του Προέδρου Χριστοδουλίδη, εισηγήσεων της κυρίας Ολγκίν για συγκεκριμένες μονομερείς ενέργειες από ελληνοκυπριακής πλευράς, εκφράζει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της δημοκρατίας η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου.

Στην επιστολή της που έδωσε στη δημοσιότητα, η κυρία Δημητρίου σημειώνει ότι θα έπρεπε να προηγηθεί διαβούλευση με τα κόμματα. Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ εισηγείται τη λήψη απόφασης, αμέσως, για μονομερή εκτέλεση από την πλευρά μας, των απαραίτητων εργασιών για προετοιμασία διάνοιξης του οδοφράγματος στην περιοχή Μιας Μηλιάς, αλλά και επιπρόσθετου οδοφράγματος στην περιοχή Πυρόι ή Πύργου.

Με το τελικό άνοιγμα, συνεχίζει, του ενός, ή και των δύο οδοφραγμάτων να μην είναι αλληλένδετα και να μην εξαρτάται από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά από την πρόθεση της τουρκικής πλευράς.

Η Αννίτα Δημητρίου εισηγείται επίσης τη διασύνδεση της έναρξης των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό με τον διάλογο υψηλού επιπέδου Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας. Η τρίτη πρόταση της κυρίας Δημητρίου

είναι η αφαίρεση, αμέσως, του συρμάτινου φράκτη που τοποθέτησε στην ουδέτερη ζώνη η Κυπριακή Δημοκρατία, το 2021, και στον οποίο γίνεται αναφορά στην έκθεση του Αντόνιο Γκουτέρες για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Τέλος η Αννίτα Δημητρίου προτείνει στον Πρόεδρο , τη σαφή και δημόσια απόρριψη από την κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά, προτάσεων από συνιστώσες της συγκυβέρνησης, όπως αναφέρει, πού απορρίπτουν τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΚΩ

ΠΠ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουλίου 2024 - 16:14

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουλίου
Ιεροσόλυμα: Ολοκληρώθηκε η τετραήμερη διαδήλωση για τερματισμό του πολέμου στην Γάζα
21:07
Νέα ισραηλινή επίθεση στην Γάζα - περισσότεροι από 70 νεκροί και 300 τραυματίες
21:04
Ελπίδα Χριστοδουλίδη ότι σύντομα θα υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της Κύπρου
20:37
ΑΚΕΛ: Αρνητικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές - Θετικό στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
19:12
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
18:00
2 νέες συλλήψεις για την έκρηξη σε καφετέρια στην Λευκωσία
16:53
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 13/07/24
16:27
Διπλά συγχαρητήρια Ίλον Μάσκ στον Φειδία Παναγιώτου με εκατομμύρια θεάσεις
16:08
Προκλητικά πανηγύρια για την επέτειο της τουρκικής εισβολής ετοιμάζει το ψευδοκράτος
16:03
Επεκτείνεται στις 60 ημέρες ο χρόνος αποπληρωμής των προστίμων, για τις κάμερες φωτοεπισήμανσης
15:59
Πυρκαγιά από ηλεκτροσυγκόλληση στην κοινότητα Ξυλιάτου
15:53
Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αθήνα και Λευκωσία
14:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.