Θέμα ακύρωσης αποφάσεων επιβολής προστίμων σε δικηγορικά γραφεία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Φωτογραφία Αρχείου

Θέμα ακύρωσης όλων των αποφάσεων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου σε σχέση με την επιβολή προστίμων σε δικηγορικά γραφεία για θέματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ή για τα λεγόμενα "χρυσά διαβατήρια" ανακύπτει μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για ακύρωση απόφασης επιβολής ποινής σε δικηγορικό γραφείο.

Η απόφαση του Ανωτάτου, σε αίτηση certiorari, είχε στηριχθεί στη θέση ότι ο Σύλλογος λειτούργησε και ως κατήγορος και ως κριτής, παραβιάζοντας θεμειώδεις αρχές της φυσικής δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο πρώην αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Χριστοφίδης, επέκρινε τη σημερινή ηγεσία του Συλλόγου γιατί δεν επεδίωξε να παραστεί κατά την ακρόαση, αλλά και τον Γενικό Εισαγγελέα γιατί έσπευσε, όπως είπε, να ανακοινώσει πανηγυρικά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο κύριος Χριστοφίδης τόνισε ότι θα πρέπει να προβληματίσει ότι υπήρξε προηγούμενη αντίθετη απόφαση του Ανωτάτου, με παρέμβαση στη διαδικασία και του Δικηγορικού Συλλόγου.

Προκύπτουν, είπε, και θέματα σε σχέση με τη συμμόρφωση της Κύπρου με τις αποφάσεις για καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουλίου 2024 - 12:49

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουλίου
Ιεροσόλυμα: Ολοκληρώθηκε η τετραήμερα διαδήλωση για τερματισμό του πολέμου στην Γάζα
21:07
Νέα ισραηλινή επίθεση στην Γάζα - περισσότεροι από 70 νεκροί και 300 τραυματίες
21:04
Ελπίδα Χριστοδουλίδη ότι σύντομα θα υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της Κύπρου
20:37
ΑΚΕΛ: Αρνητικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές - Θετικό στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
19:12
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
18:00
2 νέες συλλήψεις για την έκρηξη σε καφετέρια στην Λευκωσία
16:53
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 13/07/24
16:27
Διπλά συγχαρητήρια Ίλον Μάσκ στον Φειδία Παναγιώτου με εκατομμύρια θεάσεις
16:08
Προκλητικά πανηγύρια για την επέτειο της τουρκικής εισβολής ετοιμάζει το ψευδοκράτος
16:03
Επεκτείνεται στις 60 ημέρες ο χρόνος αποπληρωμής των προστίμων, για τις κάμερες φωτοεπισήμανσης
15:59
Πυρκαγιά από ηλεκτροσυγκόλληση στην κοινότητα Ξυλιάτου
15:53
Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αθήνα και Λευκωσία
14:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.