Απώλεια 25 εκατ. ευρώ για φετινή τουριστική σεζόν, λέει ο Πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ

Photo by Birol BEBEK / AFP

Στην αναγκαιότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και αύξησης του αριθμού των ξενοδοχειακών μονάδων, που θα λειτουργήσουν ολόχρονα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Θάνος Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας πως η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου έχει για τη φετινή σεζόν απώλεια περίπου 30.000 τουριστών και υπολογιζόμενη ζημιά 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί η εποχικότητα στην αγορά εργασίας και παράλληλα θα αυξηθούν το εμπόριο και οι εισπράξεις του κράτους.

Την ίδια ώρα, η σταθερότητα που θα δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους της τουριστικής βιομηχανίας, θα ωθήσει όλο και περισσότερα άτομα να ασχοληθούν με τα τουριστικά επαγγέλματα, συμπλήρωσε.

Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως εξίσου σημαντική πρόκληση είναι και η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

Ενδεικτικά ανέφερε πως η τουριστική βιομηχανία εργοδοτεί περίπου 53.000 άτομα, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 11% του εργοδοτούμενου πληθυσμού της Κύπρου.

Αναφορικά με τις προκλήσεις για τη φετινή χρονιά, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως αυτές είναι αρκετές, σημειώνοντας πως το «2024 φαίνεται πως δεν θα έχει τις ίδιες επιδόσεις με την περσινή χρονιά και εκτιμάται ότι οι ετήσιες πληρότητες στα ξενοδοχεία θα είναι μειωμένες συγκριτικά με τις πληρότητες του 2023».

Οι κυριότεροι λόγοι που προκάλεσαν αυτή τη μείωση είναι, όπως είπε, «η ξαφνική κρίση στη Μέση Ανατολή, η συνεχιζόμενη κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η επιβράδυνση στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, το γεγονός ότι το Καθολικό Πάσχα ήταν τον Μάρτιο αλλά και η μείωση του αριθμού των πτήσεων προς την Κύπρο, που αντιστοιχεί σε περίπου 150.000 λιγότερες αφίξεις τουριστών».

Επεσήμανε ακόμη πως στις αρχές Ιουνίου σημειώθηκε πτώχευση του τρίτου μεγαλύτερου διοργανωτή ταξιδιών της Γερμανίας.

Ως αποτέλεσμα, ανέφερε, η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου έχει για τη φετινή σεζόν απώλεια περίπου 30.000 τουριστών και υπολογιζόμενη ζημιά 25 εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουλίου 2024 - 11:14

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

07 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
21:48
Κόμπος: Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης
21:11
Μέτρα αντιμετώπισης του δημογραφικού και στεγαστικού προβλήματος εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
20:56
Έτοιμος ο Ζελένσκι να παρουσιάσει σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
20:11
Τις επόμενες ημέρες η λεπτομερής πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
20:08
Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις μέσω της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
20:06
Ερντογάν: Ζητά συσπείρωση των μουσουλμανικών χωρών
20:04
Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνά
19:59
ΗΠΑ: 1ο κρούσμα γρίπης πτηνών χωρίς ο ασθενής να έχει καμία επαφή με ζώο
19:57
Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη
17:28
Ανησυχεί η Ουκρανία μετά τις πληροφορίες για μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
16:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 7/9/24
16:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.