Ένοχος για διαφθορά ο Μενέντεζ

Photo by Adam Gray / Getty Images via AFP

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, έκρινε ένοχο τον γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ και στις δεκαέξι κατηγορίες που αντιμετώπιζε για απάτη και δωροληψία, με αντάλλαγμα την προσφορά υπηρεσιών σε ξένες κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ - μεταξύ άλλων - έλαβε ως αντάλλαγμα ράβδους χρυσού, αξίας πέραν των εκατό χιλιάδων δολαρίων και μία Mercedes-Benz.

Ο πρώην επικεφαλής της ισχυρής Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, βρίσκεται, πλέον, αντιμέτωπος με τον κίνδυνο πολυετούς φυλάκισης και διαγραφής από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο ίδιος δήλωνε καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης αθώος, με τους νομικούς του συμβούλους να αναφέρουν ότι τα δώρα που έλαβε δεν μπορούσαν να θεωρηθούν δωροδοκίες, υποστηρίζοντας πως οι εισαγγελείς δεν είχαν αποδείξει ότι ο Γερουσιαστής προσέφερε ανταλλάγματα.

Προκειμένου να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση, οι εισαγγελείς στηρίχθηκαν σε μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα του Μενέντεζ, αποδεικνύοντας ότι ο γερουσιαστής δέχτηκε πλουσιοπάροχες αμοιβές από ξένες κυβερνήσεις.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ αρκέστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση, χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα παραιτηθεί από τη θέση του Γερουσιαστή.

Η σύζυγος του Μενέντεζ, Ναντίν Αρσλάνιαν είναι επίσης αντιμέτωπη με υποθέσεις δωροληψίας, ωστόσο η δίκη της αναβλήθηκε για λόγους υγείας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΕΡΤ, Reuters

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιουλίου 2024 - 21:23

Τελευταιες Ειδησεις

07 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
21:48
Κόμπος: Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης
21:11
Μέτρα αντιμετώπισης του δημογραφικού και στεγαστικού προβλήματος εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
20:56
Έτοιμος ο Ζελένσκι να παρουσιάσει σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
20:11
Τις επόμενες ημέρες η λεπτομερής πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
20:08
Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις μέσω της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
20:06
Ερντογάν: Ζητά συσπείρωση των μουσουλμανικών χωρών
20:04
Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνά
19:59
ΗΠΑ: 1ο κρούσμα γρίπης πτηνών χωρίς ο ασθενής να έχει καμία επαφή με ζώο
19:57
Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη
17:28
Ανησυχεί η Ουκρανία μετά τις πληροφορίες για μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
16:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 7/9/24
16:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.