ΗΠΑ: Ο Τραμπ επέλεξε τον γερουσιαστή Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς ως τον αντιπρόεδρό του σε περίπτωση που κερδίσει τις προεδρικές εκλογές

Photo by JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι επέλεξε τον γερουσιαστή του Οχάιο, Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς, ως υποψήφιο του για την αντιπροεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι κατέληξε στην απόφαση αυτή, "ύστερα από μακρά διαβούλευση και σκέψη και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών".

Ο Βανς, μόλις 39 ετών, θεωρείται ανερχόμενο αστέρι του  Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Μέχρι το 2021 υπήρξε έντονος επικριστής του Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας ότι δεν τον "γούσταρε" και δεν τον έβλεπε να προσφέρει λύσεις. Τον είχε χαρακτηρίσει, μάλιστα, "πολιτιστική ηρωίνη". Ωστόσο, αργότερα, δήλωσε ότι μετάνιωσε και ότι έκαμε λάθος στις εκτιμήσεις του.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος θεωρείται έντονα συντηρητικός, έχει υποστηρίξει ότι η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί απειλή και είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ.

Το περιοδικό "Πολίτικο" χαρακτηρίζει την επιλογή του Βανς καταστροφική για την Ουκρανία.

Σημειώνει ότι ο Γερουσιαστής του Οχάιο, τον περασμένο Φεβρουάριο, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επανεξετάσουν την υποστήριξη τους προς την Ουκρανία, ενώ το 2022 είχε αναφέρει ότι, με κανένα τρόπο, δεν τον ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο Τζέι Ντι Βανς έχει επανειλημμένα ασκήσει κριτική για την εξάρτηση της Ευρώπης από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε θέματα στρατιωτικών δαπανών και είχε επικρίνει έντονα την Γερμανία γιατί δεν έχει ανεβάσει τις αμυντικές της δαπάνες τουλάχιστον στο 2%του ΑΕΠ της.

Π.Χ. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιουλίου 2024 - 06:42

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
07:00
Απεβίωσε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας
06:30
Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στον τρόπο αντίδρασής του ενατίον του Ιράν
06:28
ΠτΔ: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών
06:21
Στόχους των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη έπληξε ο αμερικανικός στρατός στην Υεμένη
06:14
Μέση Ανατολη: Κορυφώνεται η παγκόσμια ανησυχία- Ολομέτωπη σύγκρουση Ισραήλ με Χεζμπολλάχ
06:09
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 5/10/24
05:49
04 Οκτωβρίου
Υπουργός Άμυνας: Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κυπριακή Δημοκρατία
17:55
Επιχειρεί σε τρία μέτωπα ο Ισραηλινός στρατός
17:51
Αναχώρησε και τρίτη πτήση τσάρτερ με Βρετανούς από τη Βηρυτό
16:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 04/10/24
16:46
Το ροδόσταγμα Αγρού στον κατάλογο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης
16:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.