Κυβέρνηση: Στόχος να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της χώρας στο φυσικό αέριο

Photo by Iakovos Hatzistavrou AFP

Πρώτιστος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου αναφερόμενος στη διακοπή του συμβολαίου της κινεζικής κοινοπραξίας για το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Αντωνίου τόνισε ότι επιβάλλεται να έρθει στην Κύπρο το πλοίο Προμηθέας, η πλωτή μονάδα δηλαδή, πλοίο το κόστος του οποίου έχει πληρώσει η Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε .

Μαζί με την ανάκτηση του πλοίου θα πρέπει να προχωρήσουμε και στη χερσαία υποδομή και την προβλήτα, έτσι πού το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να φτάσουμε στον στόχο για πιο φθηνό ρεύμα, σημείωσε ο Γιάννης Αντωνίου.

Αναφερόμενος στην κινεζική κοινοπραξία ο κύριος Αντωνίου έκανε λόγο για αδυναμίες και ανεπάρκεια .

Η απόφαση καταγγελίας του συμβολαίου δημιουργεί νέα δεδομένα και θα πρέπει να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, επανέλαβε ο κύριος Αντωνίου, σημειώνοντας ότι αναμένονται εξελίξεις εντός των επομένων ημερών.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απεκάλυψε δε, ότι την τελευταία περίοδο και πριν τη απόφαση της κοινοπραξίας να τερματίσει το συμβόλαιο, υπήρχε η συνεννόηση ανάμεσα στις δύο πλευρές για από κοινού τερματισμό του συμβολαίου με ταυτόχρονη παράδοση του πλοίου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουλίου 2024 - 10:17

Τελευταιες Ειδησεις

07 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
21:48
Κόμπος: Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης
21:11
Μέτρα αντιμετώπισης του δημογραφικού και στεγαστικού προβλήματος εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
20:56
Έτοιμος ο Ζελένσκι να παρουσιάσει σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
20:11
Τις επόμενες ημέρες η λεπτομερής πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
20:08
Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις μέσω της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
20:06
Ερντογάν: Ζητά συσπείρωση των μουσουλμανικών χωρών
20:04
Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνά
19:59
ΗΠΑ: 1ο κρούσμα γρίπης πτηνών χωρίς ο ασθενής να έχει καμία επαφή με ζώο
19:57
Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη
17:28
Ανησυχεί η Ουκρανία μετά τις πληροφορίες για μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
16:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 7/9/24
16:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.