Γραπτή κατάθεση 170 σελίδων Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σε γραπτή κατάθεση του, 170 σελίδων, ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ο Γενικός Ελεγκτής υποστηρίζει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε την αίτηση παύσης του γιατί διακατέχεται από πάθος και εμπάθεια εναντίον του.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, σε επιστολές που του απέστελλαν χρησιμοποιούσαν "προσβλητική, υποτιμητική και ειρωνική γλώσσα"

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης σημειώνει ότι απορεί γιατί ο Γενικός Εισαγγελέας τον θεωρεί, περίπου "κατάπτυστο εχθρό της χώρας και της έννομης τάξης", τη στιγμή μάλιστα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει ότι κάνει εξαιρετική δουλειά.

Σε πολλά σημεία της κατάθεσης του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης τονίζει ότι δεν θεωρεί και ουδέποτε υπονόησε ότι "ο Γενικός Εισαγγελέας είναι διεφθαρμένος ή ανέντιμος ή ότι καθ οιονδήποτε τρόπο συγκαλύπτει ποινικά αδικήματα".

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι με έκπληξη παρακολουθούσε τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, να τον αποκαλεί ανέντιμο, ότι νιώθει απογοήτευση, παράπονο και πίκρα.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι ο Γιώργος Σαββίδης θα ήταν ευτυχής να έβλεπε την εξόντωση του.

Οι τοποθετήσεις του Γενικού Ελεγκτή έγιναν κατά την εξέταση του από τους δικηγόρους του Γενικού Εισαγγελέα, κατά τη συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, για παύση του Γενικού Ελεγκτή, για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Στην έναρξη της διαδικασίας, το Συμβούλιο απέρριψε ένσταση των δικηγόρων του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με μαρτυρία του Γενικού Ελεγκτή, που αφορούσε σε καταγγελία που έχει ήδη υποβληθεί και εξετάζεται από την Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η κατάθεση είναι επιτρεπτή με προϋπόθεση την απάλειψη του ονόματος που είναι γραμμένο στην καταγγελία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουλίου 2024 - 11:57

Τελευταιες Ειδησεις

04 Ιουλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 04/07/2024
16:23
Συζήτηση στη Βουλή για την έξαρση καρκίνου από το ηλεκτρονικό κάπνισμα
16:14
Επιστολή Στεφάνου σε αρχηγό Αστυνομίας σχετικά με ανάρτηση ομαδικής φωτογραφίας παιδιών νηπιαγωγείου
16:00
Ερντογάν στο Βερολίνο- Διπλωματική κρίση Τουρκίας-Γερμανίας για τη χειρονομία του Ντεμιράλ
15:53
Η ΕΝΙ διέψευσε δημοσίευμα περί αποχώρησης της από την κυπριακή ΑΟΖ
14:53
Λύπη Γκουτέρες για τη μη συνεργασία των δύο πλευρών με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο Κυπριακό
14:37
Βομβιστική επίθεση σε όχημα Επιθεωρητή του Τμήματος Φυλακών
13:51
Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία στο Ηνωμένο Βασίλειο
13:24
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024
13:00
Την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της EBU και του ΡΙΚ εξήρε ο Πρόεδρος
12:35
48 χρόνια από την ίδρυση του γιορτάζει σήμερα ο ΔΗΣΥ
12:24
Αναβλήθηκε για τις 10 Ιουλίου η αντεξέταση του Γενικού Ελεγκτή
12:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.