Κόμπος: Η Κύπρος προετοιμάζεται για ενδεχόμενο μαζικών μετακινήσεων από τον Λίβανο

Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Η Κύπρος προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μαζικών μετακινήσεων πολιτών του Λιβάνου προς το νησί, σε περίπτωση επέκτασης του πολέμου στην γειτονική χώρα και επιθέσεων του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, ο Κωνσταντίνος Κόμπος ανέφερε ότι σε περίπτωση πολέμου αναμένεται και η αύξηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Αναφορικά με το σχέδιο "Αμάλθεια", ο κύριος Κόμπος είπε ότι μέχρι σήμερα μεταφέρθηκαν δια θαλάσσης από το λιμάνι Λάρνακας προς τη Λωρίδα της Γάζας, είκοσι χιλιάδες παλέτα με ανθρωπιστική βοήθεια.

Σχετικά με τον στρατηγικό διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι θα διεξάγεται μία ή δύο φορές το χρόνο, σημειώνοντας πως η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Παναγιώτης Καπαρής

ΝΠ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουλίου 2024 - 13:27

Τελευταιες Ειδησεις

04 Ιουλίου
Επιστολή ΓΓ του ΑΚΕΛ στον Αρχηγό Αστυνομίας -Τον καλεί να προβεί σε ενέργειες σχετικά με την ανάρτηση ομαδικής φωτογραφίας παιδιών νηπιαγωγείου
16:00
Ερντογάν στο Βερολίνο- Διπλωματική κρίση Τουρκίας-Γερμανίας για τη χειρονομία του Ντεμιράλ
15:53
Η ΕΝΙ διέψευσε δημοσίευμα περί αποχώρησης της από την κυπριακή ΑΟΖ
14:53
Λύπη Γκουτέρες για τη μη συνεργασία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το Κυπριακό
14:37
Βομβιστική επίθεση σε όχημα Επιθεωρητή του Τμήματος Φυλακών
13:51
Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία στο Ηνωμένο Βασίλειο
13:24
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024
13:00
Την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της EBU και του ΡΙΚ εξήρε ο Πρόεδρος
12:35
48 χρόνια από την ίδρυση του γιορτάζει σήμερα ο ΔΗΣΥ
12:24
Αναβλήθηκε για τις 10 Ιουλίου η αντεξέταση του Γενικού Ελεγκτή
12:20
Μεγάλη ποσότητα φαρμάκων με προορισμό την Κύπρο παραμένει εγκλωβισμένη στην Ελλάδα
11:10
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 04/07/2024
11:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.