Πρόεδρος Συμβουλίου Ασφαλείας: Διαπιστώνεται σκλήρυνση των θέσεων των δύο πλευρών

Photo by Bryan R. Smith / AFP

"Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Μαρία Ανχελα Ολγκίν, διαπίστωσε, κατά τις επαφές της, ότι τα δύο μέρη απέχουν πολύ από τη συμβιβαστική λύση που, ίσως, βρεθεί".

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας, Βασίλι Νεμπένζια, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στη Νέα Υόρκη.

Οπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, απαντώντας σε ερώτηση της ανταποκρίτριας του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας πρόσθεσε ότι διαπιστώνεται "σκλήρυνση των θέσεων ορισμένων σχεδίων των δύο πλευρών" και ότι τώρα υπάρχει το ζήτημα της παράτασης της εντολής της κυρίας Ολγκίν, το οποίο αποτελεί απόλυτο προνόμιο του Γενικού Γραμματέα, επειδή είναι η Προσωπική του Απεσταλμένη.

Ο Ρώσος διπλωμάτης σημείωσε ότι ήταν ατυχές ότι, δυστυχώς, χάθηκε η τελευταία ευκαιρία στο Κυπριακό, το 2017, στο Κραν Μοντανά και ότι έκτοτε δεν υπήρξε ορατή, απτή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας ανέφερε ότι δεν αναμένει ο,τιδήποτε ιδιαίτερο από την τακτική ενημέρωση του ειδικού αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, η οποία, όπως σημείωσε "θα αφορά τις εξελίξεις στο πεδίο, για τα θέματα που αντιμετωπίζει".

Πηγή: Ραδιόφωνο Ρικ, ΚΥΠΕ

ΠΑΧ/ΑΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουλίου 2024 - 05:29

Τελευταιες Ειδησεις

04 Ιουλίου
Ελεύθεροι υπό όρους οι δύο μοναχοί της Μονής Αββακούμ
11:03
Νεκρή εντοπίστηκε 15χρονη στην θαλάσσια περιοχή Μενεού
10:46
Γιάννης Αντωνίου: Η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να παρέμβει στη δουλειά της ΡΑΕΚ
10:33
Συνάντηση συμβούλου Μπάιντεν με γάλλους αξιωματούχους για προοπτική ειρήνης στη Μέση Ανατολή
10:10
Αποφυγή μονομερών ενεργειών που υποσκάπτουν τον διάλογο ζητά ο Γκουτέρες
10:04
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: πρωτοβουλία «Αμάλθεια» ως στρατηγικός πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας
07:46
Χαραμάδα ελπίδας για ενδεχόμενο εκεχειρίας στη Γάζα
07:43
Ο Μπάιντεν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του
07:37
Γεραπετρίτης: Ελλάδα και Κύπρος στην πρώτη γραμμή του πυρός και στο Μεσανατολικό
07:29
Ο Ερντογάν δεν θα ενεργήσει ως μεσολαβητής στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
07:19
Ο Ζελένσκι ζήτησε διευκρινίσεις από τον Τραμπ για τερματισμό του πολέμου «εντός 24 ωρών»
07:03
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024
07:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.