Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: 50 χρόνια μετά, ο τούρκος εισβολέας συνεχίζει να παραβιάζει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα

Φωτογραφία αρχείου

Άρχισε στις εννέα απόψε, στο Κηποθέατρο "Μάριος Τόκας" στη Λεμεσό, η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου συνεδρίου ΑΧΕΠΑ, το οποίο γίνεται στην Κύπρο με αφορμή τη μαύρη επέτειο των πενήντα  χρόνων της τουρκικής εισβολής. Κηρύσσοντας την έναρξη του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι 50 χρόνια μετά, ο τούρκος εισβολέας συνεχίζει να παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου και κάθε ανθρώπινο δικαίωμα. Επιβεβαιώνουμε με τον πιό έντονο τρόπο την ετοιμότητά μας να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Παράλληλα, αξιοποιούμε τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της χώρας σε αυτή τη ιδιαίτερη περιοχή και επιχειρούμε να ταυτίσουμε τα συμφέροντά μας με αυτά ισχυρών δρώντων του διεθνούς συστήματος, δήλωσε ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έφερε δε ως παράδειγμα την πρωτοβουλία"Αμάλθεια" για βοήθεια στη Γάζα, ενώ αναφέρθηκε  ιδιαίτερα ,στην περαιτέρω ενίσχυση  των σχέσεων  με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από πλευράς ΑΧΕΠΑ , ο Ύπατος Πρόεδρος  Σάββας Τσίβικος έστειλε το μήνυμα ότι δεν ξεχνούμε  και συνεχίζουμε τον αγώνα, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Στην Κύπρο δοκιμάζονται τα όρια του ελληνισμού, δήλωσε ο Σάββας Τσίβικος.

Είμαστε εδώ συμπαραστεκόμενοι στους κύπριους αδελφούς, αναμένοντας να αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη, δήλωσε σε χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. "Αδελφοί μου κύπριοι, είμαστε μαζί σας", δήλωσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Από πλευράς του , ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, τόνισε στην ομιλία του ότι ξεκάθαρα στόχος της Τουρκίας είναι η  κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου. Θέση της Εκκλησίας είναι ότι χρειάζεται μιά νέα προσέγγιση, δήλωσε ο Κύπρου Γεώργιος.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουλίου 2024 - 21:55

Τελευταιες Ειδησεις

07 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
21:48
Κόμπος: Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης
21:11
Μέτρα αντιμετώπισης του δημογραφικού και στεγαστικού προβλήματος εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
20:56
Έτοιμος ο Ζελένσκι να παρουσιάσει σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
20:11
Τις επόμενες ημέρες η λεπτομερής πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
20:08
Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις μέσω της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
20:06
Ερντογάν: Ζητά συσπείρωση των μουσουλμανικών χωρών
20:04
Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνά
19:59
ΗΠΑ: 1ο κρούσμα γρίπης πτηνών χωρίς ο ασθενής να έχει καμία επαφή με ζώο
19:57
Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη
17:28
Ανησυχεί η Ουκρανία μετά τις πληροφορίες για μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
16:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 7/9/24
16:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.