[ΒΙΝΤΕΟ] Πρόεδρος: Δεν χαρίζουμε σπιθαμή κατεχόμενης γης

Ένδειξη αδυναμίας να κάνει αποδεκτές τις θέσεις του σε διεθνές επίπεδο, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Οι απαράδεκτες αναφορές του Τούρκου προέδρου είπε ο κύριος Χριστοδουλίδης είναι συνέπεια του γεγονότος ότι οι θέσεις του για λύση δύο κρατών δεν έχουν καμία απήχηση στη διεθνή κοινότητα.

Δεν θα κάνω την χάρη στον κύριο Ερντογάν, και τον όποιο Ερντογάν ο οποίος μέσα από τέτοιες δηλώσεις προσπαθεί να εξισώσει αν θέλετε τις δικές τους ευθύνες με τις δικές μας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά την τοποθέτησή του περί τολμηρών αποφάσεων, ο κύριος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι αυτές αντανακλούν την ετοιμότητά του, έμπρακτα να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για επανένωση του τόπου.

Ερωτηθείς για την επίθεση Ερντογάν στον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, ο πρόεδρος απάντησε πως η Άγκυρα προσπαθεί να ανατρέψει κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Τέλος, ο κύριος Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι από εδώ και πέρα εναπόκειται στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να πει τι θα γίνει. Είπε ότι ο ίδιος έχει επεξεργαστεί πολλές σκέψεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ιδέες, οι οποίες θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν αναλόγως της πορείας των εξελίξεων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Κλειώ Βούρκου

ΚΩΣ/ ΜΧ

Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουλίου 2024 - 12:34

Τελευταιες Ειδησεις

06 Σεπτεμβρίου
Τουρκία: Η σειρά Famagusta θα μεταδοθεί από το Netflix μόνο στην Ελλάδα
20:08
Η Κίνα βάζει τέρμα στην υιοθεσία παιδιών από οικογένειες που ζουν εκτός Κίνας
19:26
Δυτική Όχθη: Αμερικανίδα υπήκοος έπεσε νεκρή από ισραηλινά πυρά
19:08
Εννέα χρόνια φυλακή σε 27χρονο για τα επεισόδια μετά το φονικό του Σάουθπορτ
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024
18:00
"η-Διακυβέρνηση" Εκσυγχρονίζεται η εκλογική διαδικασία
17:51
Υπουργός Οικονομικών: Εφαρμόζονται όλες οι διαδικασίες σωστού ελέγχου στα σημεία εισόδου
17:24
Σύσκεψη στα κατεχόμενα με θέμα την ενεργειακή ασφάλεια
16:58
Τζούλι Φίσερ: Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τη βιώσιμη ηλεκτρική διασύνδεση
16:26
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 06/09/24
16:20
Βαρύνουσας σημασίας θεωρεί η ΔΗΠΑ την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου -Ελλάδας
16:15
Ηνωμένο Βασίλειο: Μαζικός τάφος θνησιγενών παιδιών ανακαλύφθηκε στο Όλνταμ
14:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.