Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ετοιμάζεται για αντίποινα για την επίθεση σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Κλιμακώνεται η κρίση στην Μέση Ανατολή, μετά τη χθεσινή επίθεση με ρουκέτα εναντίον γηπέδου ποδοσφαίρου, στην αραβική πόλη Ματζντάλ Σαμς, στα κατεχόμενα Υψίπεδα Γκολάν.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 12 νέοι, 10 έως 20 ετών, κυρίως παιδιά Δρούζων, που βρίσκονταν στο μικρό γήπεδο της πόλης. 36 άτομα τραυματίστηκαν, 19 από τα οποία σοβαρά.

Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση σε ισραηλινό έδαφος, εναντίον αμάχων, μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ επέρριψε την ευθύνη στην Χεζμπολάχ, αναφέροντας ότι το ισλαμιστικό κίνημα επιτέθηκε βίαια και σκότωσε παιδιά, που το μόνο έγκλημα τους, κατά την έκφραση του, ήταν ότι βγήκαν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Ο Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα, όπως δεν έχει πληρώσει μέχρι τώρα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατσ ανέφερε ότι η επίθεση ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές και ότι πλησιάζει η στιγμή ενός ολοκληρωτικού πολέμου, κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση. Πηγές της ανέφεραν ότι αναμένουν, τώρα, "σκληρή απάντηση" από τον Ισραηλινό Στρατό.

Λιβανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Χεζμπολάχ έχει ήδη απομακρύνει μαχητές της από περίπου 100 θέσεις τους στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σειρά βομβαρδισμών στοχοποιώντας θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό επιτελείο, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας σε γήπεδο.
Η Χεμπολάχ διέψευσε πως η ρουκέτα εκτοξεύτηκε από μαχητές της, κάτι που απέρριψαν οι ισραηλινές αρχές προσάπτοντάς της την ευθύνη.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη «έπληξαν σειρά τρομοκρατικών στόχων» —θέσεων της Χεζμπολάχ— τόσο «βαθιά στην επικράτεια του Λιβάνου», όσο και «στον νότιο Λίβανο», ανάμεσά τους «αποθήκες όπλων και τρομοκρατικές υποδομές στην περιοχές Σαμπρίχα, Μπουρτζ ελ Σμάλι, Μπεκάα, Κφαρκέλα, Ραμπ Ελ Ταλάτιν, Χιάμ και Τάιρ Χάρφα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού απέρριψε τους ισχυρισμούς της Χεζμπολλάχ.

Δήλωσε ότι οι αρχές του Ισραήλ γνωρίζουν από που ακριβώς εκτοξεύθηκε η ρουκέτα που έπληξε το γήπεδο και τον ακριβή τύπο της, ο οποίος είναι ακριβώς αυτός που χρησιμοποιεί η ισλαμική οργάνωση.

Ο Αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού ανέφερε ότι αυτοί που εκτοξεύουν τέτοια ρουκέτα σε κατοικημένη περιοχή επιδιώκουν να σκοτώσουν αμάχους και παιδιά.

Π.Χ. / Μ.Α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Οκτωβρίου
Απέτρεψε προσπάθεια κυβερνοεπίθεσης η Τράπεζα Κύπρου
21:17
Εξαγορά Υπεραγορών Παπαντωνίου από Υπεραγορές Σκλαβενίτη
21:16
Διφορούμενα μηνύματα Μπάιντεν από το Βερολίνο
21:08
Στάρμερ: Κανείς δεν πρέπει να πενθεί τον Σινουάρ
20:45
Εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ ζητά ο Ερντογάν
20:42
Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ιταλία
20:37
Unicef: Κόλαση επί της γης η Γάζα για ένα εκατομμύριο παιδιά
19:05
Τηλεφωνική επικοινωνία υπουργού εξωτερικών με Βρετανό υφυπουργό εξωτερικών
18:55
Ερχιουρμάν: Η βάση για ενδεχόμενη λύση του κυπριακού είναι τα ψηφίσματα ΟΗΕ
18:44
Πούτιν: Δυνατοί oι συμβιβασμοί μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, αλλά δύσκολο να επιτευχθούν
17:58
Αισιοδοξία για τελική υλοποίηση της συμφωνίας για έλευση φυσικού αερίου εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/10/24
16:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.