Κρίσιμες ώρες για τη Μέση Ανατολή

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την Μέση Ανατολή καθώς συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο πολέμου του Ισραήλ, για να αποφασίσει πώς και πόσο θα κλιμακώσει τη σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ, σε αντίποινα για το φονικό πλήγμα με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου, στα ελεγχόμενα απο το Ισραήλ υψίπεδα Γκολάν στην πόλη των Δρούζων, Μάτζαλ Σαμς.

Σύμφωνα με το Associated Press, αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε την επίθεση, αλλά προσθέτουν ότι δεν είναι σαφές αν ήθελε πράγματι να πλήξει το γήπεδο ή αν έκανε λάθος.

Αυτό, δεδομένου ότι το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ αντάλλαζαν τακτικά πυρά και υπήρχαν εκατέρωθεν απώλειες από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά μέχρι και χθες απέφευγαν τις ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν γενικευμένο πόλεμο στο Λίβανο.

Οι δηλώσεις αξιωματούχων πάντως απο το Τελ Αβίβ συγκλίνουν όλες προς την ίδια κατέυθυνση: Θα ακολουθήσουν σκληρά αντίποινα.

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου έφτασε στο Ισραήλ το μεσημέρι και γύρω στις 4:00 μετέβη  στο υπουργείο Άμυνας για την σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου πολέμου όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την "απάντηση" του Ισραήλ στην Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ βρίσκεται από σήμερα σε ύψιστη επιφυλακή σύμφωνα με όσα μεταδίδονται αναμένοντας σκληρή απάντηση απο το Ισραήλ, και για τον λόγο αυτό έχει απομακρύνει προληπτικά μαχητές της από περίπου 100 πολύ σημαντικές θέσεις τόσο στον νότιο Λίβανο και στην ανατολική Κοιλάδα Μπεκάα για το ενδεχόμενο μιας πιθανής επίθεσης από το Ισραήλ.

Το απόγευμα η Βηρυτός ζήτησε την διενέργεια «διεθνούς έρευνας» για το φονικό χτύπημα και προειδοποίησε ότι μια ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο θα μπορούσε να προκαλέσει περιφερειακή ανάφλεξη.

Εν τω μεταξύ μέρα πένθους ήταν η σημερινή για την κοινότητα των Δρούζων καθώς χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πόλη Ματζάλ Σαμς όπου έγιναν το μεσημέρι οι κηδείες των 12 παιδιών και νέων οι οποίοι βρήκαν οικτρό θάνατο μετά την επίθεση.

Στις κηδείες παραβρέθηκαν και υπουργοί της ισραηλινής κυβέρνησης,  αποδοκιμάστηκαν ωστόσο από τους συγγενείς των θυμάτων, ανέφεραν οι Times of Israel.

ΚΚ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιουλίου 2024 - 21:18

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Κήρυξη πολέμου εναντίον της Χεζμπολά οι εκρήξεις βομβητών, τονίζει ο Χασάν Νασράλα
18:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
18:00
Φυσικό αέριο στην Ευρώπη από την Ουκρανία, μέσω Αζερμπαϊτζάν
17:51
Παραδοχή Ισραηλινού στρατού, ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολά στον Λίβανο
17:44
Έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, απηύθυνε ο Πέδρο Σάντσεθ
17:31
Το πάθημα του Λιβάνου έγινε μάθημα για την Τουρκία -Νέα μέτρα ασφαλείας
17:01
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 19/9/2024
16:07
Το απόγευμα η ομιλία του Νασράλα
15:53
[ΒΙΝΤΕΟ] Αισιοδοξία Υπουργού Εργασίας για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
15:32
Για πολιτική εκμετάλλευση της απόφασης Ανωτάτου κάνει λόγο ο ΔΗΣΥ
14:46
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας
14:25
Νέες συλλήψεις για τα επεισόδια στη Λεμεσό
13:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.