Συνεχίστηκε για 2η μέρα η αντεξέταση του Γενικού Ελεγκτή

Φωτογραφία Αρχείου

Με την αντεξέταση του Γενικού Ελεγκτή συνεχίστηκε και σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ανάμεσα σ' άλλα, ηγέρθησαν θέματα όπως οι πολλαπλές συντάξεις, οι πολιτογραφήσεις και η υπηρεσία στρατιωτών σε ευνοϊκά πόστα.

Ο κύριος Μιχαηλίδης εξέφρασε τον προβληματισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το γεγονός ότι συνειδητά δεν γινόταν εφαρμογή του νόμου και συνεχίζονταν οι πληρωμές πολλαπλών συντάξεων.

Σημείωσε πως δεκαπέντε οπλίτες που υπηρετούσαν σε ευνοϊκές θέσεις στο υπουργείο Άμυνας και στο ΓΕΕΦ, δεν επελέγησαν αντικειμενικά - και ότι επί υπουργίας Σάββα Αγγελίδη και διαδόχων του, υπήρξε έλλειψη αντικειμενικών διαδικασιών και μεγαλύτερος αριθμός ατόμων, από τον αναγκαίο, στα συγκεκριμένα πόστα.

Για την πρόσβαση στους φακέλους των πολιτογραφήσεων, ο κύριος Μιχαηλίδης εξέφρασε τη θέση ότι υπήρξε κωλυσιεργία από πλευράς κυβέρνησης, όσον αφορά την παράδοση στοιχείων το 2019. Ανέφερε πως, όταν η Ελεγκτική Υπηρεσία εξέφρασε την πρόθεση γενικότερης διερεύνησης της υπόθεσης, αποφασίστηκε ο διορισμός άλλης επιτροπής από το Υπουργικό Συμβούλιο. Το συγκεκριμένο γεγονός, σημείωσε, χρησιμοποιήθηκε ως λόγος για να μην δοθούν στοιχεία στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Η αντεξέταση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιουλίου 2024 - 18:54

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουλίου
Βασιλικό: Παρανομίες και έλλειψη ελέγχου και επιτήρησης, διαπίστωσε η Ελεγκτική Υπηρεσία
16:32
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/07/24
16:29
Ενημερωμένη από τον Μάρτιο η Κυβέρνηση για την έρευνα της ΕΕ για το έργο στο Βασιλικό
16:12
Εισαγγελική έρευνα από την ΕΕ για το έργο στο Βασιλικό -Υποψίες για απάτη και διαφθορά...
16:04
Υπεγράφη συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών
15:52
Διασωληνωμένος 34χρονος στο ΓΝ Λευκωσίας με θερμοπληξία
14:29
Κλίμα τροπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο -«Μια παγώνω, μια ζεσταίνομαι...»
14:25
"Παρερμηνεία" οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου της Ελλάδας για σχέδιο για το Κυπριακό
14:25
Απεβίωσε 25χρονος μοτοσικλετιστής που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Πάφο
13:50
Στο Παρίσι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ο Νίκος Χριστοδουλίδης
13:17
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
13:00
Δημοσίευμα της Guardian κάνει λόγο για «κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από την Κυπριακή Δημοκρατία
12:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.