Γαλλία: Το λουκούλλειο δείπνο Μακρόν προς Κάρολο εκτίναξε στο κόκκινο τον προϋπολογισμό

Το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπερέβη κατά πολλά εκατομμύρια τον προϋπολογισμό της γαλλικής προεδρίας εξαιτίας, μεταξύ άλλων, ενός πολυτελούς δείπνου με αστακούς προς τιμή του βασιλιά Καρόλου, αλλά και άλλων επίσημων δείπνων, έγινε γνωστό από το Ελεγκτικό Συνέδριο της χώρας.

Ο Μακρόν προσέφερε στον βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγό του βασίλισσα Καμίλα τον περασμένο Σεπτέμβριο μπλε αστακό, γαλλικά πουλερικά Μπρες με μανιτάρια γκρατέν και ποικιλία γαλλικών και αγγλικών τυριών, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στην περίφημη Αίθουσα των Κατόπτρων στο 17ου αιώνα Ανάκτορο των Βερσαλλιών.

Αυτό κόστισε στο γαλλικό κράτος το ποσό των 475.000 ευρώ, μεταξύ άλλων 166.000 ευρώ μόνο για το κέτερινγκ, αναφέρεται σε έκθεση για τα οικονομικά της γαλλικής προεδρίας.

Θέλοντας να πείσει το Νέο Δελχί να αγοράσει περισσότερα γαλλικά υποβρύχια και μαχητικά αεροσκάφη, ο Μακρόν παρέθεσε, επίσης, επίσημο δείπνο προς τιμή του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στο Λούβρο, τον Ιούλιο του 2023, με κόστος 412.000 ευρώ.

Επίσης, το επίσημο δείπνο με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, τον Μάιο, κόστισε μόλις 138.000 ευρώ.

Παράλληλα, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποδοκιμάζει το αυξανόμενο κόστος των προεδρικών ταξιδιών στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση ενός Airbus A330 για διεθνείς πτήσεις, με κόστος άνω των 23.000 ευρώ την ώρα.

Ως αποτέλεσμα των υψηλότερων δαπανών στις επίσημες δεξιώσεις και τα επίσημα ταξίδια, οι δαπάνες της γαλλικής προεδρίας αυξήθηκαν κατά 6,5% τον περασμένο χρόνο, στα 117,2 εκατομμύρια ευρώ, αφήνοντας έλλειμμα στον προϋπολογισμό ύψους 8,3 εκατομμυρίων ευρώ, επισημαίνει η ίδια πηγή.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιουλίου 2024 - 20:39

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

07 Οκτωβρίου
Ρεκόρ ο Σεπτέμβριος στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια -Διακινήθηκαν 1,5 εκ.επιβάτες
15:12
Τοποθετήσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και των κομμάτων μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου
15:00
Βανδαλισμοί στο Γυμνάσιο Κιτίου-Άγνωστοι έσπασαν τζάμια και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους
12:29
Έναρξη διαλόγου για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας
12:13
Πετρελαϊκό σταθμό στην Κριμαία-τον μεγαλύτερο στην περιοχή- έπληξε ο ουκρανικός στρατός
11:33
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 7/10/24
11:03
Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
11:00
Ισαάκ Χέρτσογκ: Ο κόσμος να στηρίξει το Ισραήλ στη μάχη κατά των εχθρών
10:49
Οδηγός, 57 ετών, προκάλεσε σύγκρουση 5 οχημάτων: Οδηγούσε με επταπλάσια αλκοόλη από την κανονική
10:29
Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν γιατροί και νοσηλευτές
10:01
Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον της Χάιφα
09:22
Μάριος Χαρτσιώτης: Δειλή και εύκολη πράξη η παραίτηση
08:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.