Έργα €11,86 εκατ. σε σχολεία πριν από έναρξη σχολικής χρονιάς από το Υπουργείο Παιδείας

Έργα συνολικής δαπάνης €11,86 εκατ., που αφορούν κτηριακή υποδομή και συντηρήσεις Δημόσιων Σχολείων, υλοποιήθηκαν ή θα αποπερατωθούν πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-2025, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ).

Η Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΝ ανακοίνωσε ότι στον κτηριολογικό προγραμματισμό περιλαμβάνονται έργα ανεγέρσεων, επεκτάσεων αντισεισμικών και ενεργειακών αναβαθμίσεων, συντηρήσεων και βελτιώσεων σχολικών κτηρίων.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, θα συνεχιστεί ή θα αρχίσει η υλοποίηση άλλων 25 έργων συνολικής δαπάνης πέραν των €140 εκατ. ευρώ, από τα οποία ξεχωρίζουν η Νέα Τεχνική Σχολή Λεμεσού και Παράρτημα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Λεμεσού με δαπάνη €33,72 εκατομμύρια, η Ειδική Σχολή Αποστόλου Λουκά και Αναρρωτήριο Ερυθρού Σταυρού στη Λεμεσό με δαπάνη €13,25 εκατομμύρια, η Β’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού με δαπάνη €6,46 εκατομμύρια, το Γυμνάσιο Παραλιμνίου με δαπάνη €5,4 εκατομμύρια, το Β’ Δημοτικό Σχολείο Γερίου με δαπάνη €5,16 εκατομμύρια, το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας με δαπάνη €5,10 εκατομμύρια, το Β’ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα με δαπάνη €4,96 εκατομμύρια και το Β’ Δημοτικό Σχολείο Κολοσσίου με δαπάνη €4,34 εκατομμύρια.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιουλίου 2024 - 20:16

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Ιωαννίδης: Τα παράπονα των κατοίκων και η αναποτελεσματικότητα του συρματοπλέγματος στη Νεκρή Ζώνη, οδήγησαν στην απόφαση για αφαίρεση του
10:07
Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε πτήση από την Βηρυτό με 70 άτομα
07:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
07:00
Απεβίωσε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας
06:30
Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στον τρόπο αντίδρασής του ενατίον του Ιράν
06:28
ΠτΔ: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών
06:21
Στόχους των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη έπληξε ο αμερικανικός στρατός στην Υεμένη
06:14
Μέση Ανατολη: Κορυφώνεται η παγκόσμια ανησυχία- Ολομέτωπη σύγκρουση Ισραήλ με Χεζμπολλάχ
06:09
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 5/10/24
05:49
04 Οκτωβρίου
Υπουργός Άμυνας: Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κυπριακή Δημοκρατία
17:55
Επιχειρεί σε τρία μέτωπα ο Ισραηλινός στρατός
17:51
Αναχώρησε και τρίτη πτήση τσάρτερ με Βρετανούς από τη Βηρυτό
16:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.