Συζήτηση στη Βουλή για την έξαρση καρκίνου από το ηλεκτρονικό κάπνισμα

Photo by JOEL SAGET / AFP

Σήμα κινδύνου για την έξαρση των κρουσμάτων καρκίνου στην Ευρώπη και τη διάδοση της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων εξέπεμψαν ειδικοί, σε συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Καρκίνου, Παύλος Δράκος, δήλωσε ότι έως το 2035 αναμένεται αύξηση των περιστατικών καρκίνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως και 30%.

Ο κύριος Δράκος κάλεσε την Επιτροπή Υγείας να προωθήσει μέτρα μείωσης του καπνίσματος, σημειώνοντας ότι αν το κάπνισμα σταματούσε σήμερα τα κρούσματα καρκίνου θα μειώνονταν κατα 33%.


AFP__20240515__34RJ3RK__v1__Preview__CostaRicaHealthVapingNicotine.jpg


Ο παιδογκολόγος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Λοϊζος Λοϊζου, τόνισε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιο επικίνδυνα από τα παραδοσιακά και ότι χρήση τους γίνεται ήδη και στα δημοτικά σχολεία.

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, τόνισε ότι θα προωθηθούν μέτρα, αλλά το κάπνισμα δεν μπορεί να απαγορευθεί από τη μια μέρα στην άλλη.


Πηγή: Ραδιόφωνο Ρικ, Παναγιώτης Καπαρής

ΝΠ/ΑΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Ιουλίου 2024 - 16:30

Τελευταιες Ειδησεις

07 Ιουλίου
Βομβαρδισμοί σε Παλαιστινιακό θύλακα παρά διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία στη Γάζα
08:04
Αισιοδοξία για επίτευξη εκεχειρίας στη λωρίδα της Γάζας
07:59
Γαλλία: Στις κάλπες σήμερα οι ψηφοφόροι για τον 2ο γύρο των βουλευτικών εκλογών
07:22
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει προσπάθειες νομιμοποίησης ψευδοκράτους
07:17
Η ανοικτή επιστολή της Ολγκίν αποστέλλει ενθαρρυντικό μήνυμα επισημαίνει η κυβέρνηση
06:30
Ολγκίν: Η Κύπρος μπορεί να οδηγηθεί στη συμφιλίωση
06:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 07/07/24
05:30
06 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 6 Ιουλίου 2024
22:10
Σαφάρι ελέγχων της ΥΚΑΝ - Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα (ΦΩΤΟ)
21:57
Καταδικάζει τις τουρκικές προσπάθειες για προβολή του ψευδοκράτους στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής του ΟΤΚ το Υπουργείο Εξωτερικών
21:06
Θανατηφόρα σύγκρουση πετρελαιοφόρου με μίνιβαν στην Ουκρανία - Στους 14 οι νεκροί
19:03
Στις κάλπες αύριο οι Γάλλοι - Ανήσυχη παρακολουθεί η Ευρώπη
17:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.