[ΒΙΝΤΕΟ] Στις 10 Ιουλίου θα παραδώσει την έκθεσή της στον Γκουτέρες η Ολγκίν

Στις 10 Ιουλίου θα παραδώσει την έκθεσή της στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών η προσωπική του απεσταλμένη Μαρία Άνχελα Ολγκιν Κουεγιάρ και στις 11 Ιουλίου θα γίνει μια άτυπη ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας,δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο Γενικός Γραμματέας θα μελετήσει την έκθεση της κυρίας Ολγκίν και ακολούθως θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα, σημείωσε ο κύριος Λετυμπιώτης.

Εμείς για ακόμη μια φορά εκφράζουμε την ετοιμότητά μας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας του κατάλληλου θετικού κλίματος για επανέναρξη του διαλόγου, ήταν η τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, στο Εθνικό Συμβούλιο έγινε συζήτηση και για τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα, ενώ επίσημη τοποθέτηση θα υπάρξει από το Υπουργείο Εξωτερικών μετά τη δημοσιοποίηση των εκθέσεων.

Βλέπουμε ότι επαναλαμβάνεται η τακτική των Ηνωμένων Εθνών για τήρηση ίσων αποστάσεων και αριθμητικής εξίσωσης, δήλωσε ο Εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι θέση της Λευκωσίας είναι ότι οι εκθέσεις αυτές θα πρέπει να διέπονται από αντικειμενικότητα.

Η Ειρηνευτική Δύναμη με βάση και τους όρους εντολής της θα πρέπει να ανησυχεί για τη στρατιωτικοποίηση πού παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα κατεχόμενα και πάντα πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν ότι εμείς βρισκόμαστε σε αμυντική θέση ενώ η άλλη πλευρά σε επιθετική διάταξη, δήλωσε ο κύριος Λετυμπιώτης.

Τέλος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι έγινε ενημέρωση και για τις εξελίξεις για την κατάσταση στην περιοχή μας.

Πεποίθησή μας είναι ότι πρέπει να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Τηλεόραση

ΠΠ/ΜΧ

Photo by Mandel Ngan / AFP

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουλίου 2024 - 14:00

Τελευταιες Ειδησεις

08 Ιουλίου
Μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων εναντίον του Κιέβου και άλλων πόλεων- Τουλάχιστον 20 νεκροί
14:26
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ψηλές θερμοκρασίες-Σε ισχύ έως τις 5 το απόγευμα
14:19
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024
13:00
Πρόεδρος: Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2025 θα είναι πλεονασματικός
12:07
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Γεωργίας : Η διατήρηση του χαλουμιού ως ΠΟΠ αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης
11:25
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 8/7/24
11:23
Ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν από το πρωί την πόλη της Γάζας
10:55
Η Μόσχα απέτρεψε απόπειρα του Κιέβου να οργανώσει πειρατεία σε ρωσικό Τουπόλεφ
10:00
Αννίτα: Η επιλογή στελέχους ΔΗΣΥ για τη θέση Επιτρόπου δεν αποτελεί ''casus belli''
08:37
Σύλληψη 28χρονου για κατοχή οπλισμού
08:01
Η Ολλανδία θα ενισχύσει την Ουκρανία με Patriot
06:05
Επαφές στη Αθήνα θα έχουν αύριο οι Αρχηγοί των στόλων Ελλάδος - Τουρκίας
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.